Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovako niske temperature valja izdržati do četvrtka, kada će one osjetno porasti, a na moru će buru zamijeniti jugo.


Na kopnu će danas biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na moru umjerena i jaka, na udare i olujna bura i tramontana.

Vezani članci Vruć dan u Dubrovniku, ilustracija - 3 Meteorologinja otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana, a stručnjaci poručuju - nigdje bez vode, zaštitnog faktora i šešira Plaža u Dubrovniku - 2 Meteorologinja upozorava: Stiže nam prvi ovogodišnji toplinski val, do kraja tjedna vrućine bi za neke mogle biti i opasne. Doznajte kako se zaštititi od temperature, ali i - zmija

Noć i jutro ponovno su hladni, osobito na istoku. Za dubrovačko je područje izdano crveno upozorenje Meteoalarma DHMZ-a.

U Bednji je jutros u 7 sati izmjereno -14 stupnjeva Celzijusa, Slavonski Brod probudio se na -12.6, Đakovo i Osijek na -11, a Vinkovci na -10 stupnjeva.

Na kopnu se očekuje od -15 do -8, lokalno moguće i još niže. Uz obalu uglavnom od -5 do 0 stupnjeva.

I u nastavku dana djelomice sunčano, tek rijetko gdje moguće je i malo snijega. Uz slab sjeverni vjetar, temperatura od -6 do -1.

U Slavoniji djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka može pasti i malo snijega. Puhat će slab sjeverozapadnjak, a temperatura od -6 do -3.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju oblačnije, može pasti i malo snijega. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Temperatura u gorju oko -5, a na Jadranu između 3 i 5 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano, i dalje uz umjerenu i jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Temperatura od 0 do najviše 4 stupnja.

Do sredine tjedna ostaje ovako hladno, osobito ujutro, a onda će u četvrtak dnevna temperatura porasti. Još uvijek povremeno može pasti malo snijega.

I na Jadranu i dalje vrlo hladno do četvrtka kada će buru zamijeniti jugo te će dnevna temperatura osjetno porasti.

Dakle, ovo hladno vrijeme i minusi zadržat će se i dalje, kako stvari sada stoje, do sredine tjedna. Zima je i nitko joj ne osporava hladnoću, ali ovako niske temperature nisu tako uobičajene i treba ih izdržati još malo.