Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: 'Vukojević je jedan prekrasan čovjek'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić već danima izbjegava komentirati kaznenu prijavu koju je protiv njega podigao Vice Vukojević. Naime, Vukojević je Mesića optužio za financijske malverzacije sa 120.000 maraka iseljeničkog novca 1993. godine.

Predsjednik Stjepan Mesić bio je danas na predstavljanju knjige Vlatka Cvrtile i Siniše Tatalovića, a potaknut pitanjem novinarke Nove TV tek je danas komentirao prijavu Vice Vukojevića. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Polančecove optužbe Mesić: Nemam ja ništa s Pirovcem, nismo rođaci Slika nije dostupna Jurašinović najavio kaznenu prijavu protiv predsjednika Mesića

I to na, za njega, specifičan način.

'To je jedan krasan čovjek. Na Vicu Vukojevića mislite? Prekrasan čovjek', rekao je Mesić.

Mesić je nadodao kako je na institucijama pravne države da rade svoj posao.

>> Vukojević podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika Mesića

Predsjednik Mesić za transparentnu privatizaciju brodogradilišta

Predsjednik Republike Stjepan Mesić založio se za javnost i transparentnost u predstojećoj privatizaciji hrvatskih brodogradilišta.

'Ja sam da se privatiziraju ali na način da dođemo do pravih partnera i da se naša brodogradilišta specijaliziraju. Kao pomorska zemlja ne bi bilo dobro da ostanemo bez brodogradilišta', istaknuo je predsjednik Republike, dodavši da ne treba odustati od brodogradilišta kada se pojave određeni problemi u njegovu radu.

'Trebamo tražiti ono u čemu možemo biti konkurentni drugima i biti konkurentni na inozemnom tržištu', ocijenio je predsjednik Mesić.

Pored transparentnosti u privatizaciji hrvatskih brodogradilišta predsjednik Mesić se zauzeo i za javni natječaj za prijam u Sigurnosnu agenciju te za sve javne nabave i slično kako bi se izbjegla mogućnost korupcije.

'Nemam pravo za zakonsku inicijativu ali imam pravo glasa kao i vi', dodao je Mesić odgovarajući na novinarsko pitanje kada bi se za prijam u Sigurnosnu agenciju trebao raspisati natječaj.

Na upit novinara predsjednik Mesić se kratko osvrnuo i na pitanje izbora ustavnih sudaca, rekavši da njegove ingerencije u tom području nisu velike, ali kako bi on želio da Ustavni sud bude tijelo u koje nitko neće sumnjati.

U ponedjeljak bi novoimenovana sutkinja Slavica Banić, oko čijeg se izbora podigla poprilična prašina, trebala pred predsjednikom države i simbolično prisegnuti.

Neki njezini kolege sumnjaju kako je Banić nezakonito izabrana jer navodno nije dokazala da ima 15 godina radnog iskustva u pravnoj struci.

Predsjednik neće odbiti prisegu Slavice Banić i učiniti presedan jer su njegove ovlasti, kaže, male. Cijeli je slučaj, tvrdi Mesić, već prošao saborsku proceduru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene