Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u novogodišnjoj je noći posjetio Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso.


Hrvatskog predsjednika i suradnike su s radom i planovima u 2008. upoznali direktor HKZP-a Dražen Ramljak i direktor Sektora upravljanja Ivan Rosić.

Vezani članci Slika nije dostupna Obnova zračne luke Pleso za 300 milijuna eura Slika nije dostupna Zračna luka Zagreb: Milijunti putnik kasni tjedan dana

HKZP d.o.o. ima 734 zaposlenika u cijeloj Hrvatskoj, a podijeljen je na pet sektora - sektor upravljanja zračnim prometom, sektor zrakoplovno-tehničkog sustava, sektor ljudskih potencijala, sektor pravnih i financijskih poslova, sektor vojnih zadaća i sektor zrakoplovne meteorologije.

Mesić je nakon obilaska novinarima rekao kako HKZP 'zadovoljava potrebe Hrvatske i šire po pitanju kontrole leta', istaknuo kako je sustav HKZP-a organiziran na najvišoj razini, te da je ono što je vidio 'ono što se danas može vidjeti u najrazvijenijim zemljama'.

Na molbu novinara da usporedi posao kontrolora leta i predsjednika države, Mesić je rekao da je posao kontrolora leta 'vrlo težak i zbog pogreške kontrolora leta može biti dosta ljudskih žrtava', ali da 'zbog pogreške predsjednika može biti daleko više žrtava'.

Mesić je potom svim hrvatskim građankama i građanima čestitao Novu godinu, zaželjevši im da ostvare sve svoje ciljeve i ambicije, a istu je želju zaželio i državi.

'A to je bolji život naših građana, funkcioniranje u sigurnosti naših institucija i ostvarenje dva strateška cilja - ulazak u Europsku uniju i NATO savez', istaknuo je Mesić.

Podsjetivši na svoju novogodišnju poruku, Mesić je ponovio kako 2008. neće biti laka jer se 'približavamo završetku pregovora s Europskom unijom'.

'Očekujemo da ćemo naredene godine ostvariti članstvo. Ove godine očekujemo i vjerojatno ćemo ostvariti članstvo u NATO savezu, a to znači da puno toga moramo učiniti da bi bili kompatibilni sa zemljama EU', rekao je Mesić istaknuvši kako ćemo morati 'donijeti mnoge mjere koje će biti možda teške, ali će biti pozitivne za dalje'.

'Moramo aktivirati gospodarstvo - ono čime sam i rekao da sam nezadovoljan, a to je pitanje proizvodnje, proizvodnje za izvoz', rekao je Mesić.