Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Politika se ne smije miješati u pravosuđe i slučaj Glavaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić danas je, komentirajući zahtjev državnog odvjetništva da se odredi pritvor Branimiru Glavašu, rekao da "institucije moraju funkcionirati" i da je "on za to da se politika ne miješa u rad pravosuđa".

"Neka pravosuđe radi svoj posao, a mi političari u to se ne bismo trebali miješati", rekao je predsjednik Mesić novinarima u prigodi današnjeg posjeta Čazmi gdje se obilježava 780. obljetnica grada.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Malenica za Dnevnik Nove TV Što misli o nezapamćenom potezu ustavnih sudaca i ima li Vlada povjerenje u europske tužitelje? "Ne vidim u čemu je problem što je Frka-Petešić pisao DORH-u" Demontaža Sabine Tandare Knezović Utorak u 11 sati Nova epizoda Demontaže: "Čut ćemo tko je kriv za korupciju u Hrvatskoj"

Inače, istražni sudac zagrebačkoga Županijskog suda Zdenko Posavec u međuvremenu je odbio zahtjev državnog odvjetništva da se odredi pritvor Glavašu.

Predsjednik je, upitan za stečaj najvećeg poduzeća u čazmanskom kraju i okolici, "Čazmatransa", rekao da je to velik problem te kako je očito da "institucije ne funkcioniranju dovoljno učinkovito".

"Stečaj se želi provesti restrukturiranjem i tako omogućiti opstanak onog što može opstati. 'Čazmatrans' je veliko poduzeće koje ima regionalno i šire značenje pa bi trebalo što brže provesti stečaj", rekao je Mesić.

Ocijenio je da je krivaca vjerojatno više i da ne bi bilo dobro da
stečaj potraje. "On se mora završiti i nakon toga bi poduzeće trebalo biti još učinkovitije i naprednije nego do sada", dodao je.

Upitan za komentar o protivljenju braniteljskih udruga ponovnoj
proslavi Dana antifašističke borbe pokraj Siska uz tvrdnju da je to već učinjeno 22. lipnja, predsjednik, Mesić je rekao da u proslavama događaja važnih za antifašističku borbu ne treba biti sektaš.

"Sve je to u sklopu antifašističke borbe i to na takav način treba prihvatiti. Nisam za sektašenje, a pogotovo nisam da se povijest mijenja - u povijesti se dogodilo samo ono što se dogodilo", zaključio je predsjednik Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene