Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gostovanje na radiju 101

Mesić: Na Bajiću je samo da digne optužnicu za Hypo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Mesić, pred samim odlaskom sa funkcije predsjednika države gostovao je u emisiji radija 101 u kojoj je odgovarao i na pitanja slušatelja o pitanjima poput afere Hypo.

Na pitanje o radu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića s kojim se znao sukobiti, Mesić nije htio kritizirati te je čak stao u njegovu obranu. 'Ne smijemo biti nepravedni. Ono što je on učinio, učinio je maksimum, ne može on ništa napraviti dok nema papire'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednje 'S predsjednikom na kavu' 'Kosor pod Sanaderom nije mogla biti upućena u razmjere korupcije' Slika nije dostupna Velika očekivanja SDP ne želi Bajića, Josipović očekuje da nauči nešto iz kritika

Mesić je komentirao i brojne afere koje su nastale u poduzećima gdje je državno vlasništvo ili pretežno državno vlasništvo rekavši da se zna točno gdje su završili milijuni, te nadodao kako u nadzoru tih tvrtki sjede oni koje je Vlada imenovala. Dotakao se afere Hypo rekavši kako je Švicarska poslala sve materijale za 'neke ljude', te da se 'zna točno o kome se radi i na kojim računima je novac'. 'Na Bajiću je samo da digne optužnicu!', rekao je Mesić. 'Bajić ima sve dokaze, i imena svih umješanih u aferu Hypo banke, te se čeka još samo optužnica'.

Ivu Sanadera prokomentirao je ironičnim tonom i rekao 'On je zlatan čovjek' dodavši kako ne očekuje njegov povratak u politiku. Aferu INA Mesić smatra najvećom aferom, rekavši kako je to bila predaja najvećeg bogatstva MOL-u.

Na pitanje o odnosu sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem i o pomilovanju Siniše Rimca oštro je prigovorio Tadiću što se miješa u njegove odluke te rekao: 'Tadić se nije bunio kad sam pomilovao sedam Srba osuđenih za ratni zločin, a nisam čuo ni da je jednu riječ rekao kad je Biljana Plavšić u Beogradu dočekana kao Ivana Orleanska'. Mesić je odgovorio i kako mu je žao što Hrvatska nije ušla u EU za njegova mandata, ali i kako je zadovoljan s građanima Hrvatske u zadnjih deset godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene