Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Stjepan Mesić danas je na novinarski upit može li Hrvatska ući u NATO 2008., odgovorio da je to moguće, ali da je bitno ispuniti NATO-ove standarde.


Hrvatska je preustrojila vojsku, ali ju je nužno opremiti suvremenim oružjem, jer se u vojsku nakon rata malo ulagalo, ocijenio je dodavši kako neke prostore bivše JNA ne treba prodavati, nego dati u koncesiju, a novac od toga ulagati u opremanje vojske.

Vezani članci Slika nije dostupna Mesić: U crkvene poslove nikad se nisam miješao Slika nije dostupna Mesić i Kosor o Afganistanu: Poštivat ćemo obveze

Glede odbijanja Haaga da Hrvatska bude prijatelj Suda Mesić je novinarima u Našicama, gdje je otvorio novi pogon u Našicecementu, rekao da se "to moglo i očekivati".

Cilj je prijatelja suda da prikupljanjem svih dokaza i činjenica
presuda bude pravedna, a to se, kazao je, mora obaviti nepristrano. Ako se smatra da neka država više navija za jednu ili drugu stranu, onda je logično da to ne prolazi, ustvrdio je.

Na upit nije li njegovo ime prečesto vezano uz Nexe grupu te o negativnim konotacijama u nekim medijima o tome, predsjednik Mesić je odgovorio: "Logično je da podupirem tvrtku koja je uspješna ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi." I dok se privatizacija i pretvorba mnogih tvrtaka obavila tako da su one nestale i ljudi ostali bez posla, primjer Nexe grupe je suprotan, kazao je Mesić.