Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Stjepan Mesić danas je u Bjelovaru, na ispraćaju konjanika na 2. konjanički maraton do Lipika, kojim se obilježava 15 godina akcije 'Otkos 10', rekao kako ga ne veseli činjenica da u Srbiji još ima onih koji sanjaju granicu Virovitica-Karlovac-Karlobag.


Ovom im prilikom poručuje da se okrenu demokratizaciji i europeizaciji svoga prostora, jer se granice u Europi više neće mijenjati.

Vezani članci Policija, ilustracija Ravnatelj doma za odrasle spolno uznemiravao tri zaposlenice, maltretirao četvrtu: "Klečat ćeš preda mnom" Sudski čekić, ilustracija Rastavljale ih učiteljice: Žena osuđena zbog napada na školarku jer je prekinula s njezinim sinom

Iz Bjelovara je danas na 2. konjanički maraton, dug oko 250 kilometara, do Lipika krenulo 50-ak konjanika, među kojima je najveći broj branitelja. U četiri dana konjanici će proći područja općina i gradova koja su prije 15 godina oslobođena u akcijama Hrvatske vojske i policije.

Cilj je manifestacije prisjetiti se poginulih branitelja i upozoriti na važnost akcije 'Otkos 10' kojom je oslobođeno područje Bilogore i Pauka. Tom je akcijom spriječeno spajanje banjolučkog korpusa JNA s postrojbama pobunjenih Srba koji su željeli presjeći Podravsku magistralu i time Hrvatsku podijeliti na dva dijela.

Predsjednik Mesić istaknuo je važnost te akcije naglasivši kako je ona bila prethodnica drugim oslobodilačkim akcijama. 

Organizatori su istaknuli kako je 'Otkos' bila prva veća oslobodilačka akcija u Hrvatskoj kojom je oslobođeno oko 150 naselja i prekinuta zamišljena velikosrpska granica na potezu Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju