Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Glavaš ne bi smio koristiti uniformu za tekve prigode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić za jučerašnji je odlazak Branimira Glavaša u osječki zatvor u odori generala Hrvatske vojske kazao kako Glavaš "ne bi smio koristiti generalsku uniformu za tu prigodu".

"Sve ono što je u nekoj sudskoj proceduri u principu ne želim
komentirati, ali mislim da Glavaš ne bi smio koristiti generalsku uniformu jer je u mirovini i general je postao nakon rata. Mislim da nije baš umjesno da se na takav način pojavljuje u javnosti", izjavio je danas predsjednik Mesić u Puli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oduzimanje odlikovanja 'I Glavaš podliježe proceduri ' Slika nije dostupna Ne zna ni da je pobjegao Mesić: Ne znam hoće li se Glavašu oduzimati odlikovanja

Dodao je kako se umirovljeni časnici i dočasnici mogu u vojnoj odori pojavljivati isključivo pri nekim posebnim prilikama, državnim blagdanima ili određenim vojnim svečanostima.

"Glavaš se treba braniti i njegovi odvjetnici moraju i mogu koristiti sva dopuštena sredstva, a to što on radi, nije umjesno", zaključio je predsjednik Stjepan Mesić.

Saborski zastupnik Branimir Glavaš, protiv kojega je podignuta optužnica za ratni zločin te određen pritvor, sinoć je u generalskoj odori došao u osječki zatvor, u pratnji svojih prijatelja, sina Filipa i brojnih Osječana, te pripadnika specijalne policije. Glavaševu dolasku u zatvor prethodilo je njegovo odbijanje da ga policija službenim vozilom doveze u zatvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene