Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka premijerka odluči'

Mesić: Na Kalmetinom mjestu dao bih ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Da sam na mjestu ministra Kalmete, dao bih ostavku', rekao je predsjednik Stjepan Mesić.

Iako na upite novinara o odgovornosti ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete u malverzacijama u HAC-u nije želio odgovoriti, kada je upitan što bio on učinio na mjestu minitsra predsjednik Mesić rekao bi da bi on ipak ponudio ostavku, a da je na premijerki Jadranki Kosor da osluči što će s njom.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Slika nije dostupna Odgovor HDZ-a Kalmeta: Nisam ja odgovoran ako netko u poduzećima krade

>> Kalmeta spreman dati ostavku?

Ukoliko premijerka Kosor to bude od njega tražila, doznaje se u krugovima bliksim ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti, on će podnijeti ostavku. Predsjednik Mesić već je prije nekoliko dana komentirao poziv najveće oporbene stranke SDP na Kalmetinu ostavku rekavši kako su se ti slučajevi pojavili, jer je došlo do promjene političke klime.

Predsjednik je danas kazao kako će jedna od tema poslijepodnevnog sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost vjerojatno biti i Hrvatske autoceste. 'Govorit ćemo o onome kakvo je sigurnosno stanje u Hrvatskoj, a pošto borba protiv korupcije i organiziranog kriminala spada u sigurnosno pitanje, mi ćemo i o tome razgovarati. Ali, koliko će referenti spominjati konkretne slučajeve ja to ne znam, ali vjerojatno hoće', rekao je Mesić.

'Nitko ga ne optužuje'

Upitan o političkoj odgovornosti ministra Kalmete zbog uhićenja u HAC-u, Predsjednik je ponovio da ministar sam mora odlučiti što dalje. Iako se ne radi osobno o ministru, rekao je Mesić, radi se o njegovim suradnicima i onim gospodarskim subjektima na koje su njegovi suradnici imali utjecaj. 'Radi se o velikim poslovima koji se spominju u javnosti i ministar Kalmeta mora sam odlučiti što da poduzme, da li da ponudi mandat predsjednici Vlade ili da se s njom konzultira. Nitko Kalmetu ne optužuje, međutim on mora odlučiti što dalje', smatra Mesić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene