Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pet godina

Međupresuda: HT mora platiti 390 milijuna kuna za korištenje DTK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donesena je djelomična međupresuda oko vlasništva distribucijsko-telekomunikacijske kanalizacije.

Nakon pet godina donesena je djelomična međupresuda oko vlasništva distribucijsko- telekomunikacijske kanalizacije, odnosno DTK.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku

U međupresudi piše da tuženik, Hrvatski telekom, mora tužitelju, Zagrebačkom holdingu, odnosno podružnici Zagrebački digitalni grad, platiti naknadu za korištenje DTK. Ukupni troškovi sežu do 390 milijuna kuna.

>> T-HT: 'Otkazi su teški, nužni i poslovno opravdani'

Međutim, sud je odbio Digitalni grad koji tvrdi da je DTK u njegovom vlasništvu. Potpredsjednica gradske skupštine Tatjana Holjevac, koja je i prije pet godina pokrenula cijeli slučaj, zadovoljna je presudom. 'Ovo je jedan veliki korak napravljen i jedna pobjeda dobivena! U međuvremenu, moram naglasiti da mi imamo u proceduri i Ustavnu tužbu', kazala je Holjevac.

'Tužitelj nije uspio u sporu! Mi ćemo uložiti žalbu za onaj dio presude za koji smatramo da nije ispravno prosuđeno i vjerujemo da ćemo u toj žalbi uspjeti', kažao je Siniša Đuranović, glavni pravni savjetnik u HT-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene