Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati ogorčeni

T-HT: 'Otkazi su teški, nužni i poslovno opravdani'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porazna brojka nezaposlenih od danas će biti još i veća.

Otkaze je dobilo 370 radnika Hrvatskog telekoma koji su proglašeni tehnološkim viškom. Motiv Uprave za otpuštanjem pojačao je i pad prihoda tvrtke u prošloj godini. Radnici će dobiti otpremnine u iznosima i do 360 tisuća kuna, ovisno o radnom stažu provedenom u poduzeću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kažu da to nije novost Domaće tvrtke dioničarima će isplatiti dividende prije novog poreza Slika nije dostupna 22 kune i 76 lipa po dionici HT dioničarima isplatio dividendu

>> Domaće tvrtke dioničarima će isplatiti dividende prije novog poreza

Sindikati zaposlenih u telekomunikacijskim uslugama smatraju da nema dobrih razloga za otpuštanjem radnika jer tvrtka i dalje ostvaruje visok profit.

'Jedini razlog po meni, otpuštanja ovih radnika je nezasitna glad za profitom našeg većinskog vlasnika', ističe Juko Cikojević iz Hrvatskog sindikata telekomunikacija.

'Proces je težak, ali istodobno, i nužan, i poslovno opravdan, i najavljen početkom godine no kompanija čini sve da ga provedemo maksimalno odgovorno i s punom socijalnom osjetljivošću što pokazuju i otpremnine koje su 6 puta veće od zakonom propisanih', rekla je Maja Weber, direktorica korporativnih komunikacija T-HT-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene