Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaju u zatvoru

Medaku, Tomaškoviću i Bazini produljen pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivanu Medaku, Ivanu Tomaškoviću i Jozi Bazini, kojima danas istječe jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su odgovorni za nesreću nagibnog vlaka, odlukom istražnog suca Županijskog suda u Splitu Davora Svaline pritvor je produljen za još mjesec dana.

Trojac osumnjičen za stravičnu željezničku nesreću koja se dogodila 24. srpnja na relaciji Zagreb-Split, a u kojoj je smrtno stradalo šest putnika, još će mjesec dana provesti u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Ivan Medak bivši je direktor Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infranstrukturi, Ivan Tomašković direktor je trgovačkog društva 'In-trade', a Jozo Bazina koji je njegov tast, savjetnik je u istom trgovačkom društvu preko kojeg je nabavljen sporni retardant, sredstvo kojim su prskana pruga zbog zaštite od požara.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobro proučite Važna obavijest HŽ-a! Nove izmjene u prometu, očekuje se znatno kašnjenje vlakova Ilustracija Rok od 14 dana Strabag prijeti HŽ-u raskidom ugovora od 360 milijuna eura

>> Medak dobio otkaz zbog željezničke tragedije

Osnovano se sumnja kako je Medak izravno dogovorio sklapanje ugovora o nabavi spornog retardanta, a da o tom nije obavijestio nadređene. Vještačenje Centra za kriminalistička vještačenja pokazalo je da se retardant 'TG-300' kojim je bila tretirana pruga u Rudinama kad se nanese na ravnu i zagrijanu površinu pretvara u tvar poput voska. Istim vještačenjem je nedvojbeno utvrđeno da od sredstva kojim je tretirana pruga nakon isparavanja vode ostaje na njoj ostaje tekućina poput ulja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene