Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkaz dao direktor Uprave Jerneić

Medak dobio otkaz zbog željezničke tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što su mnogi očekivali još puno prije, dogodilo se danas.

Ivan Medak, šef ekologije u HŽ Infrastrukturi i osumnjičen za željezničku tragediju kod Kaštela dobio je napokon otkaz. Otkaz mu je dao direktor Uprave HŽ Infrastruktrue Branimir Jerneić.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobro proučite Važna obavijest HŽ-a! Nove izmjene u prometu, očekuje se znatno kašnjenje vlakova Ilustracija Rok od 14 dana Strabag prijeti HŽ-u raskidom ugovora od 360 milijuna eura

>> Sudbina zapečaćena 3 minute i 46 sekundi prije smrti

Osnovano se sumnja kako je Medak izravno dogovorio sklapanje ugovora o nabavi spornog retardanta, a da o tom nije obavijestio nadređene. Istraga je pokrenuta nad Medakom (51), direktorom Intradea Ivanom Tomaškovićem (34) i njegovim savjetnikom i puncem Jozom Bazinom (58), koji se nalaze u pritvoru na splitskim Bilicama. Vještačenje Centra za kriminalistička vještačenja pokazalo je da se retardant 'TG-300' kojim je bila tretirana pruga u Rudinama kad se nanese na ravnu i zagrijanu površinu pretvara u tvar poput voska. Istim vještačenjem je nedvojbeno utvrđeno da se od sredstva kojim je tretirana pruga nakon isparavanja vode ostaje uljasta tekućina.

Podsjetimo,u nesreći u Rudinama kod Kaštela 24. srpnja šestero putnika je izgubilo život, a njih 55 je ozlijeđeno.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene