Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maturanti XV. gimnazije, kojima je Viza tours otuđio milijun kuna za putovanje u Tunis, ipak će u utorak otputovati na maturalac, jer su agencija Kompas i osiguravajuće društvo postigli dogovor.


'Sretna sam da će đaci ipak vidjeti Afriku u istom aranžmanu koji su bili izabrali početkom godine', rekla je za Večernji list ravnateljica škole Veronika Javor. Dogovor dviju tvrtki riješio je neizvjesnost, jer je Zdravko Šojat iz Viza toursa gnjevnim roditeljima u utorak obećao pokušati pribaviti bankovno jamstvo za plaćanje puta u Tunis, piše Večernji. Škola pritom nije provjerila agenciju. 

Vezani članci Putovanje za vrijeme pandemije, ilustracija WHO: "Opće zabrane putovanja neće spriječiti međunarodno širenje virusa, osobe starije od 60 trebaju odgoditi put" Slika nije dostupna U Grčku stižu pomoć iz svijeta i - hrvatski maturanti

>> Agencija potrošila novac uplaćen za maturalac

'Radimo po naputku Ministarstva obrazovanja. Ne potpisujemo ugovore s agencijama. Mi pribavljamo ponude, đaci su između četiri ponude izabrali ovu, a njihovi su roditelji s agencijom potpisali ugovore. Odsad ćemo biti pametniji i od Ministarstva tražiti jamstvo', rekla je ravnateljica Veronika Javor.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju