Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali bez maturalnog putovanja

Agencija potrošila novac uplaćen za maturalac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici zagrebačke XV. gimnazije danas su trebali krenuti u Tunis na maturalno putovanje.

No, umjesto toga ostali su kod kuće jer jer agencija s kojom su sklopili ugovor propala, a njezin vlasnik potrošio novac koji su roditelji uplatiti djeci za maturalno putovanje.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Slika nije dostupna Postignut dogovor Maturanti ipak idu u Tunis?

Put za 160 učenika roditelji su platili milijun kuna, a agencija Viza tours je sklopila ugovor s agencijom Kompas koja je putovanje organizirala za 700 tisuća kuna, piše Večernji list. Ostatak novca, odnosno 300 tisuća kuna, vlasnik agencije Viza tours Zdravko Šojat je spremio u svoj džep. Ukradeni novac osigurao je kod jednog osiguravajućeg društva, no to nije učinio s novcem za put.

Razočarani i ljutiti roditelji i učenici

Očajni učenici i roditelji ne mogu vjerovati što se dogodilo, a reagirala je i škola. Ravnateljica Veronika Javor nada se rješenju i tvrdi da postoje dvije mogućnosti. Jedna je da Šojat dobije bankovno jamstvo te da agencija Kompas u roku 24 sata organizira put u Tunis. 'Bez jamstva ostaje mogućnost odlaska u Prag i Budimpeštu za novac kojeg je Šojat osigurao', pojasnila je Javor.

Reagirali su i iz agencije Kompas koji tvrde da im se ovakva situacija dogodila prvi put u poslovanju. Dodaju kako katastrofu nisu mogli spriječiti jer nemaju uvid u poslove Viza toursa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene