Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugogodišnji suradnik

U fokusu će imati tri ključne stvari! Detalji oko novog osječko-baranjskog župana

Na mjesto ministra obrane, kojeg je do subote obnašao Mario Banožić, dolazi osječko-baranjski župan Ivan Anušić, dok će na mjesto župana doći njegov zamjenik Mato Lukić.

Osoba koja će doći na mjesto osječko-baranjskog župana Ivana Anušića njegov je dugogogdišnji suradnik i prvi zamjenik, maloljetni branitelj Mato Lukić, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

"S dosadašnjim županom dijeli istu godinu rođenja, čak i isti Kineziološki fakultet, s tom razlikom da je Lukić završio još jedan fakultet, studij socijalnog prava. Također je sada na poslijediplomskom.

On bi na mjesto župana trebao sjesti već ovaj petak, odmah nakon četvrtka ako Anušića u Saboru na mjestu ministra obrane potvrdi Sabor. Tada automatski po slovu zakona bez ikakve posebne procedure, naprosto zbog toga što je duže od dvije godine na mjestu zamjenika župana - Lukić stupa na mjesto župana.

Pročitajte i ovo Ivica Vlakić Određen mu je pritvor Uhićen bivši zadarski dogradonačelnik: U obiteljskoj kući bratu zadao više uboda nožem

Ono što još Anušić treba prije toga napraviti jest formalno dati ostavku, to će učiniti pretpostavlja se odmah u četvrtak nakon glasanja. 

Mato Lukić je osječkoj i široj javnosti poznat i kao načelnik stožera civilne zaštite. Burno je razdoblje iza njega zbog COVID-a, puno je posla imao pa i do nedavnog požara ovdje u Osijeku.

10 godina bio je u Hrvatskoj vojsci, 15 godina u sustavu socijalne skrbi, a na mjesto zamjenika župana došao je s mjesta ravnatelja doma zdravlja gdje je uspješno proveo spajanje domova zdravlja", ispričala je reporterka.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća Jedna osoba poginula FOTO Objavljeni detalji strašne nesreće u Karlovcu: "Policajac je naletio na pješaka i napravio salto. Vidjela sam motor u zraku"

"Ja mogu samo reći da ćemo nastaviti raditi u onom smjeru koji je započeo župan i županov tim u kojem sam se ja nalazio, a dobro znate da su i svi gospodarski pokazatelji i svi drugi pokazatelji i svi projekti koji su završeni, a i projekti koji su započeti radit ćemo u smjeru da se oni i dovrše, početi i isto tako nove planirane projekte", rekao je ranije Lukić za Dnevnik Nove TV.

"U ovim trenucima u uredu župana gore svjetla, bit će ovo dug dan, duga večer. Ono što smo uspjeli saznati samo za Dnevnik Nove TV je što će biti u fokusu novog župana. 

To su tri stvari: gospodarstvo, obrazovanje i zdravstvo. Naime, budući župan planira velika ulaganja u primarnu zdravstvenu skrb", rekla je za kraj reporterka Bešić Đukarić koja se javila iz Osijeka.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene