Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen mu je pritvor

Uhićen bivši zadarski dogradonačelnik: U obiteljskoj kući bratu zadao više uboda nožem

Ivica Vlakić
Ivica Vlakić Foto: Jure Miskovic/Cropix
Zbog sumnje da je nožem pokušao ubiti brata policija je navodno uhitila bivšega zadarskog dogradonačelnika Ivicu Vlakića.

Policija je o sukobu izvijestila u ponedjeljak, a on se dogodio u subotu, u ranim večernjim satima u obiteljskoj kući u zadarskom predjelu Diklo. Nakon fizičkog sukoba Ivica Vlakić nožem je ozlijedio tri godine starijeg brata, piše Zadarski.hr.

Vlakić je bratu nanio više uboda nožem, no niti jedan nije bio u vitalni organ.

Do sukoba je došlo zbog obiteljskih razmirica. Kada je shvatio što se dogodilo, Vlakić je zvao u pomoć susjede te pokušao pomoći. 

Nakon napada 49-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u zadarskoj Općoj bolnici, a konstatirane su mu teške tjelesne ozljede.

Protiv Vlakića je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Anušić Njegova poruka Oglasio se Ivan Anušić: Prvi put nakon što je predložen za ministra

Zbog sumnje na pokušaj ubojstva sudac istrage odredio mu je pritvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Privođenje osobe osumnjičene za ubojstvo u naselju Prečko - 2 Sukob zbog droge Objavljeni detalji ubojstva u Zagrebu: Muškarac izboden zbog 15 eura

Pročitajte i ovo Učitelji - 3 Novčane kazne Udar na džepove nastavnika! Sindikati dižu uzbunu zbog novog zakona: "Ogorčeni smo i ljuti! Ovo je udar na autonomiju i autoritet nastavnika"

Ovo je drugi put da se Vlakić našao pod kriminalističkom obradom. Tužiteljstvo je još prije tri godine pred Općinskim sudom u Zadru podiglo optužnicu protiv Vlakića zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene