Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako se razgovara o smislu GSV-a

Matijašević: Sindikati spremni doći na sjednicu GSV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinator sindikalnih središnjica i predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević izjavio je da su sindikati odgovorili predsjedniku Gospodarsko-socijalnog vijeća ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti da su spremni doći na sjednicu Vijeća samo ako bi se na njoj razgovaralo isključivo o smislu i načinu funkcioniranja GSV-a.

‘Sindikalna je strana spremna doći na višesatnu sjednicu GSV-a, ako bi ona bila organizirana isključivo o pitanjima smisla i načina funkcioniranja GSV-a’, kazao je u telefonskoj izjavi Matijašević. Matijašević je podsjetio da je predsjednica Vlade Jadranka Kosor pozvala sindikate na nastavak razgovora i nastavak rada GSV-a, a stigao je i pisani poziv ministra Božidara Kalmete koji je predsjedavajući GSV-a.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati"

>> Matijašević: Javnost obmanjuje Vlada koja nije ispunila obećanja!

Kada bi do sjednice moglo doći, Matijašević nije mogao reći napominjući kako bi za takvu višesatnu sjednicu trebalo uskladiti termine. Na sve upite vezano za buduće aktivnosti sindikata nakon prikupljenih više od 720 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma protiv izmjena ZOR-a, Matijašević je tek rekao da će sindikalne središnjice o tomu izvijestiti na konferenciji za novinare u četvrtak, 1. srpnja.

Predsjednici pet sindikalnih središnjica su 19. svibnja na sjednici koordinacije sindikalnih središnjica odlučili da neće sudjelovati u radu GSV-a, a obrazložili su to kontinuiranim izigravanjem socijalnog dijaloga, nezadovoljstvom sveukupnim stanjem i ponašanjem Vlade i poslodavaca u krizi, a ‘kap koja je prelila čašu’ bila je najava izmjena Zakona o radu kojom bi se, po mišljenju sindikalaca, uništio sustav kolektivnih ugovora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene