Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Matija Babić, osnivač i suvlasnik portala Index, osuđen je na godinu dana rada za opće dobro, a u državni proračun mora vratiti nešto više od 800.000 kuna.


Suradnica Matije Babića, Vana Šalov Volić osuđena je na osam mjeseci dobrotvornog rada, a u proračun mora vratiti 650.000 kuna, javlja Jutarnji list

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Milanović: "Nalog za uhićenje novinara došao je s vrha, ovo je režimska stvar. To nije politika, ovo je HDZ" Gordan Duhaček (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 1 Duhaček: "Sudac je došao pred moju ćeliju i tražio me da priznam. Rekao je da ga nije briga za slobodu govora"

Kako piše taj dnevni list sto je epilog nagodbi koje su Babić i Šalov Volić potpisali s tužiteljima, a na osnovi kojih će u utorak zagrebački Županijski sud protiv njih donijeti presude.

Babića i njegovu suradnicu Državno je odvjetništvo teretilo da su preko studentskih ugovora od 2006. do 2013. iz tvrtki Prve stranice te Index promocija izvukli oko 5,5 milijuna kuna. Naknadnim vještačenjem, koje je zatražila obrana, utvrđeno je da je od tog iznosa državni proračun oštećen za oko 1,1 milijun kuna, a tvrtka Index promocija samo za 600.000 kuna pozajmice. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook