Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne prestaju kritike na račun predsjednice

Glasnogovornik Škorine kampanje: "Predsjednica šuti o svim ključnim pitanjima. Oglasi se samo kad joj je rejting u padu"

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mate Mijić (Foto: Dnevnik.hr) Mate Mijić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović u kampanji (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Ne prestaju kritike na račun aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović što oštrije nije osudila napad na kninske Srbe. Tu su situaciju iskoristili i njezini protukandidati. Kako se bliži jesen, tako će i međusobne kritike biti sve žešće.

Isti obrazac već danima. Predsjednica dođe na događaj. Odradi protokol i ode. Napad na Srbe kod Knina šturo je osudila tek drugi dan.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

"To nije strategija. Za strategiju treba malo više organizacije, znanja, discipline. To je naprosto jedna prigodna taktika. Ali predsjednik si nikad ne može dopustiti taj luksuz da bježi. Uvijek mora biti tu prvi", rekao je Zoran Milanović, predsjednički kandidat SDP-a.

"Predsjednica je dala svoj stav i svoje objašnjenje", rekao je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH.

No ona cijelo ljeto izbjegava komentirati aktualne teme. "Predsjednica šuti o svim ključnim pitanjima. Ona je klasični rejting efendija koji se oglasi samo kada je rejting u padu", rekao je glasnogovornik kampanje Miroslava Škore Mate Mijić.

"Ne izbjegava predsjednica stati pred medije. Nakon kraćeg godišnjeg odmora vratila se službenim državničkim obvezama", kaže Ivan Anušić, šef kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.

Kroz dva tjedna trebala bi objaviti i službenu kandidaturu. "Naša strategija je pozitivna kampanja. U smislu pozitivnih stvari. Projekata, realizacije svega što ćemo u programu predstaviti. Bez udaraca ispod pojasa. Bez prljave kampanje. Radimo na zajedništvu", kaže Anušić.

"Spreman sam na udarce ispod struka. Primam ih čitav život. I još uvijek stojim", rekao je Milanović. Ali i hoda. Obilazi birače. Toliko nije hodao ni kao premijer.

Danas u Vrbovcu, pa na Špancir festu gdje je dobio podršku reformista. I sam priznaje - kampanja je. Cilj mu je pričati s ljudima. Kaže - neće ih lagati.

A tko mu je najveći protivnik? "A rekao sam jednom da sam to ja sam. Moram paziti na sebe. Jer sam sklon i uvijek ću biti sklon, neću se mijenjati - impulzivnim reakcijama. Ali ne divljačkim ispadima. Ne uvredama ne psovkama. Ne onome što rade i predsjednica i premijer i njegovi ministri. Takvu razinu bezobrazluka i oholosti ja nisam vidio. Ako sam vam ja bio bezobrazan i bahat? Hello'', rekao je Milanović.

A Miroslavu Škori, koji je konačno izašao iza paravana društvenih mreža, u fokusu neće biti napad na predsjednicu. Nego na one koji donose odluke.

"A to je u ovom slučaju Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem. Predsjednica republike samoinicijativno se izuzela iz donošenja bilo kakvih značajnih odluka. Ona pristaje na postojeću ulogu predsjednika što znači na predsjednika fikusa. Isto takav je i drugi protukandidat Zoran Milanović", rekao je Mijić.

Službene će koncerte odraditi. A onda će pjevati za sebe. U kampanji. "Željeli bismo nastaviti taj neposredni vid komunikacije s biračima. Ali će svi koncerti koji budu održani u kampanji jasno biti naznačeni", dodaje Mijić.

A pjevat će i početkom mjeseca u Požegi. Gdje bi ga iz prvog reda trebala slušati i aktualna predsjednica.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene