Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marinović se žalio na zabranu rada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski odvjetnik Marko Marinović žalio se na odluku disciplinske komisije Hrvatske odvjetničke komore (HOK) kojom mu je zabranjen rad u odvjetništvu u idućih devet godina, doznaje se u HOK-u.

Odluku je donio HOK zbog kršenja obveze čuvanja odvjetničke tajne u slučaju bivše klijentice Zadranke Ane Magaš, koju je branio od optužbe za ubojstvo supruga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukinuta presuda odvjetniku Marinoviću Slika nije dostupna Marku Marinoviću 9 godina zabrane rada

Marinovićevu žalbu na prvostupanjsku odluku rješavati će tročlani Viši disciplinski sud HOK-a, a ako i on potvrdi odluku preostaje mu žalba Vrhovnom sud i na kraju ustavna tužba.

Marinović je ranije najavio da će se "žaliti do kraja".

Tajnik HOK-a Darko Horvat kazao je Hini da Viši disciplinski sud nema rok u kojemu mora riješiti žalbu.

Marinovića je disciplinska komisija HOK-a u srpnju proglasila krivim za težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva i kaznila ga dosad najtežom kaznom zbog kršenja kodeksa odvjetničke etike, zabranivši mu rad u odvjetništvu u idućih devet godina.

Marinović je zastupao Anu Magaš koja mu je otkazala punomoć, nakon što je na ponovljenom suđenju, u rujnu prošle godine, za ubojstvo supruga nepravomoćno osuđena na osam godina zatvora. Marinović je potom davao izjave da njegova bivša klijentica nije bila žrtva obiteljskog nasilja te da je stvaranju takve slike u javnosti pridonio i on jer je to bilo u interesu obrane.

Te izjave objavljene su nakon napisa o njegovim navodno neopravdano visokim odvjetničkim uslugama zastupanja od gotovo pola milijuna kuna.

Slučaj Marka Marinovića utjecao je i na njegovu suprugu, bivšu ministricu pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović koja se zbog skandala na nekoliko mjeseci povukla iz politike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene