Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Može natrag u odvjetništvo

Odvjetniku Marinoviću ukinuta suspenzija zbog slučaja Magaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Marko Marinović opet se može baviti odvjetničkim radom nakon što mu je Viši disciplinski sud Odvjetničke komore u srijedu ukinuo rješenje o suspenziji, potvrdio je za Dnevnik.hr Marinovićev odvjetnik Ante Vukorepa.

'Ukinuta je suspenzija rješenjem koje nosi jučerašnji datum. Oslobođen je odgovornosti koja mu se stavlja na teret', rekao nam je odvjetnik Vukorepa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas presuda Marinoviću? Slika nije dostupna Ukinuta presuda odvjetniku Marinoviću

>> Marinović se žalio na zabranu rada

Marinovića je u srpnju 2007. suspendirao HOK zbog kršenja obveze čuvanja odvjetničke tajne u slučaju bivše klijentice Zadranke Ane Magaš, koju je branio od optužbe za ubojstvo supruga.Marinovića je disciplinska komisija HOK-a tada proglasila krivim za težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva i kaznila ga dosad najtežom kaznom zbog kršenja kodeksa odvjetničke etike, zabranivši mu rad u odvjetništvu u idućih devet godina.

Marinović je zastupao Anu Magaš koja mu je otkazala punomoć, nakon što je na ponovljenom suđenju, u rujnu 2006. godine, za ubojstvo supruga nepravomoćno osuđena na osam godina zatvora. Marinović je potom davao izjave da njegova bivša klijentica nije bila žrtva obiteljskog nasilja te da je stvaranju takve slike u javnosti pridonio i on jer je to bilo u interesu obrane.

Te izjave objavljene su nakon napisa o njegovim navodno neopravdano visokim odvjetničkim uslugama zastupanja od gotovo pola milijuna kuna. Slučaj Marka Marinovića utjecao je i na njegovu suprugu, bivšu ministricu pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović koja se zbog skandala na nekoliko mjeseci povukla iz politike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene