Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Drugostupanjsko vijeće Hrvatske odvjetničke komore ukinulo je presudu kontroverznom zadarskom odvjetniku Marku Marinoviću kojem je bila izrečena zabrana obavljanja odvjetničke djelatnosti na 9 godina zbog odavanja odvjetničke tajne.


Drugostupanjsko vijeće je ukinulo presudu iz procesnih razloga i vratilo predmet na ponovni postupak, doznajemo od predsjednika HOK-a Leo Andreisa.

Vezani članci Tattoo studio Sporne boje: Tattoo majstori protiv odluke Europske unije koja želi ograničiti dva pigmenta Slika nije dostupna Nobilo: Progone me jer sam Vladi radio političku štetu

"Prvostupanjska odluka ukinuta je zbog procesne pogreške, no to ne znači da je Marinović oslobođen, već je postupak vraćen na početak", kazao je Andreis. 

Dodao je da pravomoćnog okončanja disciplinskog postupka Marinović ostaje suspendiran te da se prva rasprava u ponovljenom postupku može očekivati "unutar mjesec dana".

Marinović je optužen da je u svojim istupima u javnosti prekršio odredbu o čuvanju odvjetničke tajne s mogućim posljedicama za završetak kaznenog progona protiv Ane Magaš, čime je počinio teže povrijede dužnosti i ugleda odvjetništva. 

On je zastupao Anu Magaš koja mu je otkazala punomoć, nakon što je na ponovljenom suđenju, u rujnu ove godine, za ubojstvo supruga nepravomoćno osuđena na osam godina zatvora.

Marinović je potom davao izjave da njegova bivša klijentica nije bila žrtva obiteljskog nasilja te da je stvaranju takve slike u javnosti pridonio i on jer je to bilo u interesu obrane. Kazao je i da njegovo mišljenje o Ani Magaš, kada bi ga mogao iznositi, za nju "ne bi bilo povoljno". 

Te izjave objavljene su nakon napisa da je u troškovniku obrane Ane Magaš naveo iznos od gotovo pola milijuna kuna.

Slučaj Marka Marinovića utjecao je i na njegovu suprugu, bivšu ministricu pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović koja se zbog skandala na nekoliko mjeseci povukla iz politike.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju