Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Margušu povećana kazna zbog "ravnodušnosti i bezosjećajnosti prema žrtvama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud povisio je za godinu dana prvostupanjsku 14-godišnju zatvorsku kaznu Fredu Margušu, osuđenom za ubojstvo osam srpskih civila 1991.

Sud je odbio žalbu Marguša, a prihvatio prijedlog tužiteljstva da mu se izrekne teža kazna zbog "potpune ravnodušnosti i bezosjećajnosti optuženika prema žrtvama i upornost u počinjenju kaznenih djela za koje je proglašen krivim".

Pročitajte i ovo Donald Trump Predsjednički imunitet Trump zatražio intervenciju Vrhovnog suda Željko Horvatović Doznaje Dnevnik Nove TV I Visoki kazneni sud provjerit će moguću odgovornost suca Turudića

Drugooptuženom Tomislavu Dilberu potvrđena je presuda od tri godine zatvora na koliko ga je lani osudio Županijski sud u Osijeku jer je kao 18-godišnjak sudjelovao u ubojstvu civila Save Pavitovića.

Margušu je u u kaznu uračunat i pritvor u kojemu je od rujna 2005. Dilberu je također uračunat pritvor od listopada 2005. do ožujka 2007., pa mu je preostalo odslužiti još nešto više od godine i pol dana zatvora.

Marguš je osuđen jer je u studenom 1991. u Čepinu iz automatskog oružja ubio Svetozara i Vukašina Bulata te teško ozlijedio tada maloljetnog Slavena Bulata.

Proglašen je krivim i za ubojstva Nedeljke i Nikole Vico, Stevana i Dragice Gvozdenović te Ljubomira Grandića, koje je u studenome 1991. na području Čepina protuzakonito pritvorio, a nakon zlostavljanja i ubio hicima iz automatskog oružja.

Zajedno s Dilberom osuđen je zbog sudjelovanja u ubojstvu Save Pavitovića kojega su zaustavili na ulazu u Osijek te ga uz prijetnju oružjem odveli na polje. Po Marguševoj zapovjedi Dilber je ranio Pavitovića, a Marguš ga je "dokrajčio".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene