Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi mjesec besplatno

Điro smanjuje gužve: Dalmatinski grad uvodi kružni linijski prijevoz

Kombi
Kombi Foto: Grad Makarska
Makarska i područje naselja Veliko Brdo od travnja uvode javni kružni linijski prijevoz za što su osigurana dva kombi vozila.

Po prvi put na području Makarske i prigradskog naselja Veliko Brdo uvodi se kružni linijski prijevoz, koji će početi prometovati početkom travnja, predviđeno je devet autobusnih stajališta u gradu, a po potrebi će se mijenjati linije i otvarati nove autobusne stanice.

Za početak osigurana su dva kombi vozila za osam plus jednog putnika, prva vožnja planirana je za srijedu, 3. travnja, a tijekom travnja vožnja će svim građanima biti besplatna, najavio je makarski gradonačelnik Zoran Paunović.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Počinje 1. lipnja VIDEO Tomašević objavio vijest koja će razveseliti dio Zagrepčana: "To je jedna od ključnih mjera..."

Jedna kružna linija po predviđenom voznom redu uključivat će stanicu Veliko Brdo, dok će druga linija prometovani samo na području Makarske, kako bi se osigurala visoka učestalost polazaka, kaže Paunović.

Kombi zvani "Điro" olakšat će kretanja gradom, pridonijeti smanjenju prometnih gužvi i emisija stakleničkih plinova, a posebno će podići kvalitetu života makarskim umirovljenicima, koji će vožnju s pokaznom kartom plaćati jedan euro mjesečno.

Kombi Kombi Foto: Grad Makarska

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat

Nakon što završimo prvu fazu projekta, organizirat ćemo kružni prijevoz uz pomoć električnih minibusa te će se, po ukazanoj potrebi, prilagođavati stanice i učestalost polazaka, poručio je Paunović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene