Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domagoj Mikić otkriva detalje

Strahota koju je teško opisati riječima: Evo kako izbliza izgleda mjesto sudara dvaju vlakova

Aktualno Galerija Ostaci vlaka - 1 Ostaci vlaka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Luka Pešut - 2 Luka Pešut - 2 Foto: DNEVNIK.hr Strava kod Novske Strava kod Novske Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr +1 Ostaci vlaka - 2 Galerija 1/6 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić je razgovarao s Lukom Pešutom, načelnikom PU sisačko-moslavačke o detaljima strašnog sudara vlakova u kojem je troje ljudi poginulo, a 11 je ozlijeđeno.

Kako je izvijestio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić s mjesta nesreće, djelatnici HŽ-a su oko 19 sati odvukli jedan dio kompozicije teretnog vlaka.

Mikić je pokazao mjesto samog udara, strahotu koja se teško može opisati, kako je rekao.

"Na tom mjestu se putnički vlak pri brzini od 102 kilometara na sat zabio u teretni koji je stajao u kvaru. Na ljubičastom dijelu se vidi prednji dio vlaka u kojem je bio strojovođa i kondukter", rekao je Mikić.

Načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut je za Dnevnik Nove TV kazao da je policija sinoć oko 21:25 zaprimila dojavu o nesreći.

Na pitanje je li utvrđeno je li vlak pokušao zakočiti i izbjeći sudar, odgovara: "E, taj dio se još mora provjeriti kroz razne zapise koje posjeduje sam putnički vlak. U ovome trenutku, iz ovoga što se vidi ovdje, iz ovih vagona koji su gotovo skroz uništeni, da se zaključiti da je to bila velika brzina.

Teško je sada dok ne dobijemo sve zapise konkretno reći je li bilo kočenja. Iz ovoga se može vidjeti samo da se radi o velikoj brzini jer je uz ljudske žrtve nastala i velika materijalna šteta, uslijed velike brzine", kazao je Pešut te dodao da je policija obavila niz razgovara za slaganje mozaika kako bi mogli napraviti kompletno kriminalističko istraživanje.

Ostaci vlaka - 1 Luka Pešut - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Istaknuo je da se teretni vlak zaustavio zbog "određenih tehničkih problema".

U nesreći je sudjelovalo i osam stranih državljana, a Pešut je u Dnevniku Nove TV potvrdio da osobe nisu imale dozvolu za boravak u Hrvatskoj.

"U postaji granične policije u Slavonskom Brodu dobili su potvrdu da u roku sedam dana napuste europski gospodarski prostor", rekao je.

Pročitajte i ovo Zlatko Pješ, JVP Novska - 2 Katastrofa kod Novske Poznata brzina kojom je vozio vlakovođa, vatrogasni zapovjednik na mjestu kobnog sudara: "Čekamo podizanje kontejnera"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Najteže željezničke nesreće u Hrvatskoj: Sudar vlakova kod Novske jedan od najsmrtnosnijih

Kako je dodao, po njihovoj izjavi, krenuli su za Zagreb zbog dobivanja papira za napuštanje Hrvatske i za povratak u državu iz koje su došli.

Ostaci vlaka - 1 Domagoj Mikić (Foto: DNEVNIK.hr)

Na mjestu tragedije se čeka dolazak dizalice koja bi trebala podignuti dio vlaka kako bi se otklonile sumnje da ispod ima još zarobljenih ljudi.

"Djelatnici HŽ-a rade na popravljanju električnih vodova kako bi dizalica mogla pristići na to mjesto", zaključio je Mikić.

Cijeli razgovor i prizore s nesreće pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene