Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Luka Hodak, načelnik općine Saborsko, na čijem je okultnom obredu 'podgrijanom' napitkom od bunike preminuo 59-godišnji Ratko Barić, dok su trojica i dalje na psihijatriji, pušten je danas iz bolnice. Barićeva obitelj zabranila je Hodaku dolazak na pokop.


Hodak nam je rekao kako ne želi davati nikakve izjave o slučaju dok je istraga još u tijeku i dok ne razgovara s tijelima svoje stranke jer mu je mišljenje stranke, kako je rekao, jako bitno. Tek nakon toga, kaže, postoji mogućnost da će održati konferenciju za novinare.

Vezani članci Slika nije dostupna HDZ-ov šaman neće biti kandidat za načelnika općine Saborsko Slika nije dostupna Šaman Hodak dao ostavku na sve funkcije

Na pitanje kako komentira činjenicu da je njegova stranka, HDZ, pokrenula svojevrsnu istragu o slučaju te strahuje li od možda od smjene s mjesta načelnika općine Saborsko te možda i nekih drugih posljedica, Hodak je rekao kako je on jedan od osnivača HDZ-a na svom području i kako će poštivati svaku odluku stranke.

>> Šamanski obred: Jedan mrtav, trojica na psihijatriji

>> Na psihijatriju prebačen i 'šaman' Luka Hodak, HDZ istražuje detalje

Podsjetimo, novogodišnja proslava, koju je u svojoj baraci u Funtani kod Saborskog za nekoliko svojih sumještana organizirao Hodak, završila je tragično. U prakticiranju šamanskog obreda koji je uključivao i konzumiranje napitka sa sastojcima otrovne biljke bunike, smrtno je stradao jedan muškarac dok su trojica završila na psihijatriji ogulinske Opće bolnice. Na psihijatriju je nakon njih doveden i sam Hodak, no on je danas pušten kući, a policija još istražuje kako je preminuo muškarac i sve ostale okolnosti slučaja.