Vojni piloti HRZ-a - 3
Vojni piloti HRZ-a - 3 Foto: MORH

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u srijedu od 9 do 16 sati provode redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se, kako su najavili, može očekivati probijanje zvučnog zida. No negdje oko 11:40 stanovnike Zagreba uznemirila je ''eksplozija'' koju su čuli.


Ministarstvo obrane priopćilo je da će avioni letjeti na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara.

Vezani članci MORH raspisao natječaj za 50 časnika MORH traži kandidate za časnike: Liječnike, IT stručnjake, ali i - do 20 kandidata za vojne pilote. Pogledajte koji su uvjeti MORH, zgrada Sućut MORH-a i HV-a povodom smrti dva vojnika te vojnog analitičara Jana Ivanjeka: ''Ljubav prema Hrvatskoj vojsci nešto je po čemu ćemo ga svi zauvijek pamtiti''

No probijanje zvučnog zida oko 11:40 izazvalo je toliku paniku među stanovnicima Zagreba da su mahom počeli prijavljivati na aplikaciju EMSC-a kako su osjetili potres.

Iako je neko vrijeme trajao šum u komunikaciji, uspjeli smo dobiti potvrdu od seizmologa da potresa nije bilo te da je sigurno došlo do probijanja zvučnog zida.

Moguća probijanja zvučnog zida

Na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije letjet će na visini iznad 10.000 metara.

Letovi će se provoditi uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, a može se očekivati probijanje zvučnog zida

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, pa iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.