Ekipa Nove TV u sklopu rubrike „U Vašem gradu“ posjetila je Otočac, grad u Ličko-senjskoj županiji koji se smjestio u Gackoj dolini.


Otočac je, kažu mještani, grad s puno potencijala. A kakva je realizacija otkrili su reporteru Nove TV Šimi Vičeviću.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovdje poduzetnici štede na porezima i doprinosima, čak im i kamate subvencioniraju Slika nije dostupna Ova tvornica nekoć je hranila čitav kraj, danas je to sablasna i napuštena zgrada

Bio je to, kako su ga zvali, lički Manchester. Nekada je Otočac imao 4.200 zaposlenih, a danas ukupno ima toliko stanovnika.

Sve je više praznih kuća

U pretežno poljoprivrednom kraju, građane godinama brine isti problem - sve je više praznih i napuštenih kuća. Ali unatoč iseljavanju, dječji vrtić još uvijek je pretijesan. A zgrada nikako da dobije prikladnu zamjenu.

Ako već nisu u vrtiću, bolje da su djeca i kod kuće, ali nikako u krugu stare vojarne. Napuštena zgrada je državni problem, a lokalni - nezaštićena cesta na koju otpadaju dijelovi zidova.

Potencijal samo u pričama

Potencijal je u Otočcu ostao samo u pričama. A itekako postoji, jer u blizini Otočca su tri nacionalna parka. Tu je i rijeka Gacka koja slovi za jednu od najčišćih hrvatskih rijeka. Gotovo da čovjek pomisli kako je ovo idealno mjesto za kontinentalni turizam, koji nije zaživio onako kako bi mogao.

Lički sir tako se bori za plasman jer put do lokalnog tržišta pronalazi vrlo teško pa se tako ličkog sira najmanje proda u Lici.

Koji su još problemi s kojima se susreću stanovnici Otočca pogledajte u videoprilogu rubrike "U vašem gradu".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr