Vodimo Vas u Trilj. Jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj koji godinama nije ispunjavao uvjete da postane grad. Pripajanjem okolnih sela i naselja broj stanovnika popeo se iznad pet tisuća te je ispunjen prvi uvjet da Trilj postane grad.


Ostale uvjete kao što su vatrogasna postaja, ambulanta, policijska postaja - naselje Trilj je ispunilo uz pomoć Sinja.

Vezani članci Slika nije dostupna U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše Slika nije dostupna Ovdje poduzetnici štede na porezima i doprinosima, čak im i kamate subvencioniraju

Grad Trilj u zaleđu Splita, položen uz rijeku Cetinu sa davnim velikim planovima o golfu i turizmu. Na zelenim livadama danas golfera nema ni od kuda. Nema ni javnog bilježnika, autobusne stanice, a mještani upiru prstom u rijeku pričajući da se unutra slijeva kanalizacija. Ništa pred kamerom.

Na starim mlinicama u triljskom Grabu toliko je lijepo da bi se samo ovdje dnevno moglo dovoditi grupe turista. Ali ugostiteljska ponuda kraja, ne prati turizam.

Tvornica Cetinka nekada je hranila Trilj i okolicu. Danas su to samo prazne zgrade.

Što muči stanovnike cetinske krajine, pogledajte u prilogu Sofije Preljvukić u sklopu rubrike U vašem gradu, ususret lokalnim izborima.