Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo obradilo 100 posto biračkih mjesta u drugi krug izbora za gradonačelnika Karlovca ući će kandidat HDZ-a i HSLS-a Damir Mandić i Davor Petračić.


Iako se na početku činilo kako će kandidat HDZ-a i HSLS-a Damir Mandić pobijediti u prvom krugu i sjesti na mjesto gradonačelnika Karlovca, s većim brojem prebrojenih listića pokazalo se kako će ga na izbore u drugom krugu prisiliti kandidat Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić.

Vezani članci Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Pixsell, Patrik Macek) Sinčić se ogradio od Pernarovih uvredljivih izjava o novinarima i Vuletićeve iliberalne demokracije Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Sinčić s njim htio pomesti "HDZ-ovo smeće": "Da mu vjerujem i treći put morao bih biti zaista budala"

Međutim, dok je Damir Mandić s 42,39 posto osvojenih glasova siguran na prvom mjestu, bitku za drugo mjesto vodili su Ivan Vilibor Sinčić i kandidat grupe birača Davor Petračić. Sinčić je iz te bitke, s 19,79 posto osvojenih glasova izašao kao gubitnik, a Petračić je s 20,53 posto glasova uspio ući u drugi krug.

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 100 posto biračkih mjesta, a na izborima za Karlovac glasalo je 44,33 posto birača.

Za župana Karlovačke županije u drugom će krugu snage odmjeriti kandidat HDZ-a i HSLS-a Damir Jelić koji je osvojio 48,64 posto glasova i kandidat SDP-a i HSS-a Ivan Vuković koji je osvojio 19,07 posto glasova birača.