Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U stožeru Anke Mrak Taritaš u ponedjeljak je potpisan sporazum između SDP-a i HNS-a o kandidaturi Anke Mrak Taritaš kao zajedničkog kandidata za mjesto gradonačelnika grada Zagreba na predstojećim lokalnim izborima.


Potpisivanju Sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u gradu Zagrebu nazočili su predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš, te v.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Saša Molan.

Vezani članci Zagreb iz zraka - 3 Bitka za Zagreb: SDP se dvoumi, a i HDZ kao da miruje. A imaju zajednički cilj - nakon više od 20 godina srušiti Milana Bandića Slika nije dostupna Bandićevu najavu otpisa dugova građanima podržao dio SDP-a i HNS-a

Sporazumom je dogovoreno da dvije stranke izlaze sa zajedničkom kandidatkinjom za gradonačelnicu - Ankom Mrak Taritaš, te da će jedan zamjenik gradonačelnice biti iz redova SDP-a, a drugi nestranački. Obje stranke se moraju usuglasiti oko oba kandidata za zamjenika gradonačelnice.

Nadalje, prije konačnog utvrđivanja zajedničkih kandidata za liste za Gradsku skupštinu i SDP i HNS će razmotriti eventualne prigovore o kandidatima. Moguće sporne slučajeve dogovarat će predsjednici stranaka.

Kandidat za predsjednika Gradske skupštine bit će iz redova SDP-a, no i oko njegova izbora se moraju usuglasiti obje stranke.

O drugim stvarima (razmještaju pozicija u Holdingu itd..) još, kako tvrde, nisu raspravljali. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju