Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2016.

SDP i HNS potpisali sporazum o zajedničkom nastupu u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U stožeru Anke Mrak Taritaš u ponedjeljak je potpisan sporazum između SDP-a i HNS-a o kandidaturi Anke Mrak Taritaš kao zajedničkog kandidata za mjesto gradonačelnika grada Zagreba na predstojećim lokalnim izborima.

Potpisivanju Sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u gradu Zagrebu nazočili su predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš, te v.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Saša Molan.

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Miroslav Šeparović i Zoran Milanović Parlamentarni izbori 2024. Milanović ne odustaje, čeka se Ustavni sud: Danas pada odluka

Sporazumom je dogovoreno da dvije stranke izlaze sa zajedničkom kandidatkinjom za gradonačelnicu - Ankom Mrak Taritaš, te da će jedan zamjenik gradonačelnice biti iz redova SDP-a, a drugi nestranački. Obje stranke se moraju usuglasiti oko oba kandidata za zamjenika gradonačelnice.

Nadalje, prije konačnog utvrđivanja zajedničkih kandidata za liste za Gradsku skupštinu i SDP i HNS će razmotriti eventualne prigovore o kandidatima. Moguće sporne slučajeve dogovarat će predsjednici stranaka.

Kandidat za predsjednika Gradske skupštine bit će iz redova SDP-a, no i oko njegova izbora se moraju usuglasiti obje stranke.

O drugim stvarima (razmještaju pozicija u Holdingu itd..) još, kako tvrde, nisu raspravljali. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene