Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla zima

Snijeg pao i na Medvednici, na A1 proglasili zimske uvjete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području između Mrkoplja i Starog Laza poslijepodne je počeo padati gusti snijeg. Na kolniku su osvanula dva do četiri centimetra bijelog pokrivača, a uhvatila se i poledica. Jak snijeg pao je i na Medvednici.

Danas je u sve krajeve Hrvatske stiglo najavljeno pogoršanje vremena. Nakon dugog niza sunčanih i toplih dana bez gotovo ikakvih padalina, vrijeme se danas pogoršalo. Kišovito i oblačno vrijeme zavladalo je gotovo cijelom zemljom, a stanovnici Gorskog kotara sa snježnim pahuljama preskočili su jesen i odmah ušli u zimu.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Ralice na autocesti A6 Iz minute u minutu Novi problemi: Oglušili se na zabranu pa kamionima ušli na zametenu cestu, blokirali sav promet

Snažno nevrijeme koje je iza 14 sati zahvatilo šire područje Rijeke izazvalo je rušenje stabala, rasvjetnih i semaforskih stupova u gradu te poremećaje u odvijanju prometa u tom dijelu Primorsko-goranske županije. Sve raspoložive vatrogasne snage raščišćavaju posljedice nevremena a na teren izlaze po pozivima građana. Uklanjaju se pala stabla i grane kao i srušeni rasvjetni stup ispred KBC-a Rijeka. Zbog vrlo velike količine kiše mnogi šahtovi na području grada su mjestimice izbačeni iz ležišta.

Krčki most je od 14,15 sati zbog jake bure zatvoren za sav promet a promet autocestom Rijeka-Zagreb je otežan zbog prevrnutog teretnog vozila na vijaduktu Hreljin. Katamarani za kvarnerske otoke ne plove a prekinuta je i trajektna linija Valbiska-Merag zbog poplavljenog pristaništa u Mergu na Cresu.

U Gorskom kotaru je počeo padati snijeg pa je otežano odvijanje prometa. Zbog zimskih vremenskih uvjeta na autocesti A1, na dionici Ogulin-Mala Kapela, djelatnici tehničke jedinice Ogulin izašli su na cestu s dva kamiona opremljena za zimsko održavanje autocesta, izvijestili su popodne iz Hrvatskih autocesta (HAC).

Na toj dionici A1 u 15,05 sati počela je padati solika, a u 15,15 sati djelatnici Hrvatskih autocesta izašli su na teren te su obavili prvo preventivno soljenje nadvožnjaka, jer se temperatura kolnika spustila na nula Celzijevih stupnjeva. U HAC-u navode kako su 'spremno dočekali zimske uvjete, unatoč tome što prema Pravilniku o održavanju i zaštiti javnih cesta zimski režim počinje 15. listopada'.

Šaljite nam fotografije snijega na moj.report@novatv.hr ili ih postavite na našu FB stranicu. Mi ćemo odabrati i objaviti najbolje!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene