Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ Krapinsko-zagorske županije

Ljubica Jembrih ulazi u Sabor, zamijenit će ministra Habijana

Ljubica Jembrih
Ljubica Jembrih Foto: Facebook/Ljubica Jembrih
Damira Habijana (HDZ) u Hrvatskom saboru zamijenit će Ljubica Jembrih, načelnica općine Lobor i potpredsjednica HDZ-a Krapinsko- zagorske županije.

Damira Habijana (HDZ), koji je koncem prošle godine iz zastupničkih redova prešao u ministarske, u Hrvatskom saboru zamijenit će Ljubica Jembrih, načelnica općine Lobor i potpredsjednica HDZ-a Krapinsko- zagorske županije.

Jembrih je na čelu Lobora posljednjih gotovo sedam godina i za to vrijeme je izgrađen novi dječji vrtić, uređen Kulturni centar, asfaltirane i uređene brojne prometnice.

Pročitajte i ovo Strani radnici Podignuta optužnica Unosan posao na granici: Policajac s poduzetnikom dogovorio da mu propušta migrante koji će raditi za njega

Uskoro će početi izgradnja Centra za starije osobe u Velikoj Petrovagorskoj koja će biti prva javna ustanova u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. Općina Lobor je nositelj projekta za koji su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 6,1 milijun eura iz Nacionalnog plana za obnovu i razvoj.

Jembrih je po zanimanju je tekstilni tehničar, odnosno samostalni knjigovođa.

Formalnosti oko njenog ulaska u Sabor odradit će se do ponedjeljka poslijepodne, kada bi nova zastupnica trebala svečano prisegnuti.

Pročitajte i ovo Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama"

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhitili ga Skupo ga je koštalo dobacivanje policajcu: "Kaj si se ti, debeli, došel tu šepuriti?"

Habijanovim odlaskom iz Sabora upražnjena su ostala mjesta u nekoliko saborskih radnih tijela o čijim će popunjavanjima u ponedjeljak odlučivati nadležni Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove, a potom i Sabor.

Hrvoje Zekanović (HDS), koji je sada član Antikorupcijskog vijeća trebao bi biti izabran za potpredsjednika toga tijela, a u Vijeće bi trebao ući Nikola Mažar (HDZ) koji se u posljednje vrijeme profilirao kao vodeći HDZ-ov pravni kadar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobično ponašanje Društvenim mrežama širi se neobičan trend tinejdžera: Stručnjakinja objasnila što se događa

Odbor bi trebao potvrditi i da će Mario Radić, zastupnik Domovinskog pokreta, koji je početkom prosinca prošle godine u redovima te stranke zamijenio kolegu Danijela Spajića umjesto njega ući u Savjet za robne zalihe te se pridružiti zastupnicima Anti Sanaderu (HDZ) i Borisu Miloševiću (SDSS).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene