Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijeti joj 5 godina

Seks, laži i videovrpce: Policija ga privela nakon što ga je šogorica prijavila za silovanje, a onda se dogodio neočekivan preokret

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okolici Koprivnice početkom ožujka 29-godišnjeg Željka H. policija je privela zbog optužbe za silovanje, no zbog neobičnih dokaza ubrzo je dobio status žrtve.

Oženjeni Željko H. (29) iz okolice Koprivnice završio je u policiji na ispitivanju kao osumnjičen za silovanje nakon što ga je prijavila njegova 17-godišnja ljubavnica, koja mu je ujedno i šogorica, odnosno ženina sestra.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

''Rekli su mi da me moja djevojka prijavila za silovanje. Odmah sam znao da nešto nije u redu. Mi smo imali seksualne odnose, ali svaki put to je bilo uz uzajamnu želju i nikako drukčije'', rekao je Željko za Podravski.hr.

Osumnjičeni za silovanje s vremenom je zaključio da je netko utjecao na to da ga ljubavnica prijavi za takav čin. ''Prvo su me prijavili njezini roditelji da sam je oteo i silovao i tada je policija došla do mene. Tada je ona izjavila da su naši odnosi bili dobrovoljni, ali je ipak otišla kući k roditeljima. Nekoliko dana poslije po mene je opet došla policija. Tada sam bio odveden na ispitivanje kao osumnjičen za silovanje'', priča 29-godišnjak.

Policiji priložio dokaze

No Željko je od osumnjičenog za silovanje vrlo brzo dobio status žrtve, i to zahvaljujući, kako Željko tvrdi, vrlo neobičnim i eksplicitnim dokazima. ''Na ispitivanju u policiji kazao sam da imam fotografije i videoisječke seksualnih odnosa na kojima se jasno vidi da su oni dobrovoljni. Policijski službenici te fotografije i videoisječke preuzeli su s mog mobitela i tada sam pušten doma'', objasnio je.

Kako piše podravski.hr, djevojka koja ga je prijavila istražiteljima priznala je da ju Željko nije silovao, a on vjeruje da ga je lažno prijavila zbog pritiska roditelja koji su se protivili njihovoj vezi.

Prema Kaznenom zakonu, za lažno prijavljivanje može se dobiti kazna i do pet godina zatvora. Slučaj je još u proceduri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene