Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrućine neće skoro prestati

Ljeto i dalje prži, držite se ovih savjeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša, nažalost, neće tako skoro. Štoviše, stiže novi val vrućina. Sredinom tjedna temperature će se ponegdje popeti i do 40 stupnjeva. Ali vrućine i nije tako teško prebroditi, ako se držite određenih pravila.

Kada sunce zagrije Vukovarci osvježenje traže na pješčanoj adi. Od sljedećeg tjedna osvježenje će tražiti mnogi. Očekuje nas vrhunac toplinskog vala.

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Kiša u Splitu, ilustracija Vremenska prognoza Polako pripremajte kišobrane: Meterolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka na početku novog tjedna

>> Od ponedjeljka paklene vrućine, temperature i do 40 stupnjeva!

'U kopnenom području, središnjim krajevima i Slavoniji temperatura će ići do 38, posvuda najmanje 35, no najviše vrijednosti opet su rezervirane za unutrašnjost Dalmacije gdje će temperature moguće ići do 40 stupnjeva', kaže meteorolog Darija Brzoja.

Na tako visokim temperaturama prvo treba rashladiti kuću. it zastor se zatvara Danju prozore i rolete držite zatvorene, prostor zračite noću, a klimu namjestite na maksimalno pet stupnjeva niže od vanjske temperature.

Ako do vode ne možete pokušajte ne izlaziti između 10 i 17 sati, tuširajte se ili kupajte. Ako ipak izlazite koristite zaštitnu kremu i nosite laganu odjeću. Pijte puno tekućine, ali ne alkohol i kavu. Jedite manje i laganije obroke.

Liječnici upozoravaju da propisane lijekove treba piti, a sunce izbjegavati. U protivnom prijeti neugoda. 'Iznenadna glavobolja i to jaka, visoka temperatura, povraćanje, malaksalost, simptomi vrtoglavice', ističe dr. Sanja Rupčić, iz vukovarske Hitne pomoći.

Ako se pridržavate uputa te simptome možete izbjeći i uživati u suncu. Naznaka da će slabije grijati za sada nema.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene