Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PrIJAVILA PROMJENU STANJA

Liječnica kojoj je pacijent prijetio jer ga je prijavila policiji: "Stavljeni smo u minsko polje"

Marijana Peček-Vidaković (Foto: Vijesti Nove TV u 14)
Marijana Peček-Vidaković (Foto: Vijesti Nove TV u 14) Vijesti Nove TV u 14
Aktualno Galerija +0 Marijana Peček-Vidaković (Foto: Vijesti Nove TV u 14) Galerija 1/1 >>
Liječnica obiteljske medicine kojoj je pacijent prijetio jer ga je prijavila policiji zbog promijenjenog zdravstvenog stanja, danas se u Virovitici s kolegom iz lokalne Liječničke komore obratila javnosti.

Tvrdi da ih je zakon postavio u minsko polje. Dužni su prijaviti pacijente za koje sumnjaju da su sposobni upravljati vozilima, a u slučaju kada se ti isti pacijenti obruše na njih - nitko ih ne štiti!

Pročitajte i ovo Ilustracija Krivotvorila dijagnoze Liječnica ispisivala lažne recepte za psihotike pa ih sama podizala i konzumirala: Kod kuće joj pronašli cijeli arsenal Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice

„Rekao je da me neće biti, da je bolje da me nema, vrlo neugodne prijetnje. Zakon na ovakav način ne može funkcionirati. Tek što smo počeli intenzivniju primjenu zakona, u praksi se vidi da to donosi razne probleme. Liječnici se ovako nalaze u minskom polju“, kazala je Marijana Peček-Vidaković, dr. med. spec. obiteljske medicine.

Berislav Bulat iz Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore Virovitičko-podravske županije pozvao je zakonodavca i ministra Kujundžića da se očituju o cijelom slučaju.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene