Liječnica obiteljske medicine kojoj je pacijent prijetio jer ga je prijavila policiji zbog promijenjenog zdravstvenog stanja, danas se u Virovitici s kolegom iz lokalne Liječničke komore obratila javnosti.

Galerija


Tvrdi da ih je zakon postavio u minsko polje. Dužni su prijaviti pacijente za koje sumnjaju da su sposobni upravljati vozilima, a u slučaju kada se ti isti pacijenti obruše na njih - nitko ih ne štiti!

Vezani članci Policajac, ilustracija Policajac teško ranjen: Kolega čistio pištolj od blata pa ga pogodio "u desni dio tijela" Ilustracija: Thinkstock Shvatila da je prevarena: Htjela se riješiti uroka pa su joj skinuli njih – osam tisuća

„Rekao je da me neće biti, da je bolje da me nema, vrlo neugodne prijetnje. Zakon na ovakav način ne može funkcionirati. Tek što smo počeli intenzivniju primjenu zakona, u praksi se vidi da to donosi razne probleme. Liječnici se ovako nalaze u minskom polju“, kazala je Marijana Peček-Vidaković, dr. med. spec. obiteljske medicine.

Berislav Bulat iz Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore Virovitičko-podravske županije pozvao je zakonodavca i ministra Kujundžića da se očituju o cijelom slučaju.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr