Liječnica obiteljske medicine kojoj je pacijent prijetio jer ga je prijavila policiji zbog promijenjenog zdravstvenog stanja, danas se u Virovitici s kolegom iz lokalne Liječničke komore obratila javnosti.

Galerija


Tvrdi da ih je zakon postavio u minsko polje. Dužni su prijaviti pacijente za koje sumnjaju da su sposobni upravljati vozilima, a u slučaju kada se ti isti pacijenti obruše na njih - nitko ih ne štiti!

Vezani članci Epruveta, ilustracija (Foto: Getty images) Liječnik podmetnuo svoje uzorke krvi i urina da izvuče brata koji je pijan izazvao prometnu nesreću Liječnik s papirima (Foto: Dnevnik.hr) Policija uhitila 52-godišnjaka: Prijetio liječnici u Orahovici jer je prijavila policiji promjenu njegovog stanja

„Rekao je da me neće biti, da je bolje da me nema, vrlo neugodne prijetnje. Zakon na ovakav način ne može funkcionirati. Tek što smo počeli intenzivniju primjenu zakona, u praksi se vidi da to donosi razne probleme. Liječnici se ovako nalaze u minskom polju“, kazala je Marijana Peček-Vidaković, dr. med. spec. obiteljske medicine.

Berislav Bulat iz Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore Virovitičko-podravske županije pozvao je zakonodavca i ministra Kujundžića da se očituju o cijelom slučaju.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr