Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U iduća dva tjedna

Leko: Sabor se ne smije pretvoriti u pozornicu za kampanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tri tjedna stanke zbog lokalnih izbora zastupnici su se ponovno vratili na posao. U zaostatku su s 30 zakona, a još 40 novih prijedloga stiglo im je na klupe u međuvremenu. Većina današnjeg dana protekla je u znaku lokalnih izbora.

Svježe su još emocije nakon prvog kruga lokalnih izbora. Prije izbora ni Tomislav Karamarko, kao ni Željko Kerum nisu bili redoviti u Saboru. Danas su stigli među prvima. 'Ovo je moje radno mjesto, ja tu dolazim, bile su to izvanredne prilike koje su nas malo izbacile - izbori', kazao je Karamarko.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u Čakovcu - 5 Rok 20 dana Čeka se datum konstituiranja Sabora: Na potezu je Milanović Slika nije dostupna Zastupnici pod povećalom Doznajte što je tko (ne)radio u Saboru u prvih 6 mjeseci ove godine

Čestitke svim sudionicima izbora stigle su i od predsjednika Sabora ali i upozorenje. Sabornica se u iduća dva tjedna ne smije pretvoriti u pozornicu za Kampanju. 'U plenarnim raspravama i u Saboru zaboravite na lokalne teme i partikularne interese, ovdje se ne vodi kampanja za drugi krug', kazao je Josip Leko.

>>
HDZ: 'Da su napadnuti gay aktivisti, svi bi bili na nogama i zgražali se'

No, teško je očekivati da će svi poštivati predsjednikov apel jer sa saborskih hodnika danas već stiže kritika na račun vlasti. 'Ne otvaraju nadu, oni su ugušili i posljednjeg mohikanca koji želi investirati u Hrvatsku', kazao je Karamarko.

U saboru sjede i dobitnici i gubitnici izbora. 'Ne mogu ja istupati drugačije nego što istupam. Ne znam hoće lito biti simpatično. Evo, nisu me građani prepoznali za župana Brodsko – posavske županije, dakle nastupi su ponekad uzaludni', kazao je zastupnik Boro Grubišić.

I dok je većina u Saboru iskazivala zadovoljstvo izbornim rezultatom. Zastupnik HDZ-a Josip Đakić mnoge je iznenadio novom bojom kose. 'To je tako dozvolio sam si mali eksperiment', kazao je Đakić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene