Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastupnici pod povećalom

Doznajte što je tko (ne)radio u Saboru u prvih 6 mjeseci ove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
151 saborski zastupnik prisegnuo je prije Božića. Iza njih su tri sjednice, a prvi puta idu na ljetni odmor. Evo kako se ocjenjuju.

Silvano Hrelja (HSU) daje si 'dobru četvorku'. Zlatko Komadina (SDP) svoj rad ocjenjuje 'korektnim'. Boro Grubišić (HDSSB) smatra kako je bio loš. Dragutin Lesar zadovoljan je radom zastupnika laburističke stranke. Nevenka Bečić, ipak, nije htjela ocijeniti samu sebe.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Nikola Grmoja, Gordan Jandroković, Hrvoje Zekanović Veselo u Saboru Grmoja, Zekanović, Jandroković i - Gibonni: ''I svetica i kurva nije lako bit''

>> Ako i ne dolaze u Sabor, nema sankcija za zastupnika

U 6 mjeseci zastupnici su raspravljali i o sebi samima. Jedan od prvih poteza bio je ukidanje povlaštenih mirovina. Među zadnjima 'ispravak netočnog navoda' šalju u povijest. 'Mislim da ćemo biti još efikasniji, da će se sjednice brže odvijati i da će nas biti malo lakše gledati', smatra Nenad Stazić (SDP).

U svega pola godine, sedmi saziv sabora obilježio je jedan prebjeg, promijenilo se predsjedništvo Sabora, ali i šef najveće opozicijske stranke. Zanimljivo, Tomislav Karamarko u Saboru nije govorio niti jednom.

'U fazi oko unutarstranačkih izbora, bili smo u pasivi', priznaje Karamarko. 'Smatram da ćemo od jeseni biti aktivniji, sadržajniji', poručio je Gordan Jandroković (HDZ).

'To što oporba ne radi svoj posao nego se okolo šeće i mudruje, Bože dragi, to je dio njihovog političkog horoskopa', slikovito je oporbu opisao HNS-ov Goran Beus Richenberg.

No, najaktivniji zastupnik dolazi iz male stranke, sa svega sedam zastupnika. Zoran Vinković govorio je više od 70 puta. 'Nisam ja pratio koliko pričam, ali znam da je klub HDSSB-a najaktivniji i jedini progovara o bitnim temama', skromno kaže Vinković.

Kad se zastupnici vrate s ljetne stanke, upisivanja u knjigu dolazaka neće biti. Dolaske u Sabor bilježit će elektronskim karticama, kao i svi drugi zaposlenici Hrvatskog sabora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene