Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pisani odgovor HDZ-u

Leko brani Stazića u 'aferi kvorum': Sve je odrađeno demokratski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko stao je u obranu potpredsjednika Nenada Stazića, na čije su se vođenje sjednice 5. srpnja požalili HDZ-ovci, tvrdeći da je parlament donosio odluke bez potrebnog kvoruma.

Glasovanje i dopunu dnevnog reda u petak 5. srpnja Sabor je odradio sukladno Poslovniku i dosegnutim demokratskim standardima, odgovorio je danas predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko na prigovor Kluba HDZ-a.

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

>> HDZ zbog 'afere kvorum' prijeti pokretanjem postupka pred Ustavnim sudom

'Pregledao sam videozapis dijela sjednice na koji podnosite prigovor i utvrdio da su poštivane odredbe Poslovnika i dosegnuti demokratski standardi u radu Hrvatskoga sabora', piše u Lekinu odgovoru HDZ-ovu Klubu.

HDZ tvrdi da je spornog petka u sabornici bilo 77 zastupnika, ali samo 75 je imalo pravo glasa, što, kažu, nije dovoljno za donošenje odluka.

Sjednicu je tog petka vodio potpredsjednik Sabora Nenad Stazić čija tumačenja o kvorumu HDZ-ovci nisu prihvatili pa su se pismom obratili predsjedniku Sabora.

Zatražili su da se pregleda snimka sporne sjednice i pročita fonogram. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene