Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Lažni policajci su me oteli i orobili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićena tročlana banda lažnih policajaca, Denis B.(20) te braća Safet (27) i Osman H.(26), u nepunih su mjesec dana nasamarili ukupno devet umirovljenika te ih okrali za ukupno 75 tisuća kuna.

Slobodna Dalmacija je potražila jednog od opljačkanih umirovljenika, Željka Kumića (77), kojemu su banditi odnijeli najviše novca, a koji je ujedno i zaslužan za njihovo uhićenje. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pet okrivljenika USKOK podigao optužnicu protiv policajaca: Otvorili vatru pa lažirali izvješće Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura"

' Išao sam u trgovinu tog 4. svibnja i u Prekratovoj kod bankomata su iz stare lancie izišli mladići rekavši da su tajna policija i da sam osumnjičen da haram po bankomatima Trnskog i Savskog gaja pa da pođem s njima', prenosi Slobodna Dalmacija.

Na brzinu su mi pokazali neki "službeni" dokument, a kao budala povjerovao sam pa sjeo s njima u auto kako bih tobože išao skinuti ljagu sa svojeg imena u policijsku postaju - ovako je počeo Željko Kumić kojemu su razbojnici nakon cjelodnevne torture i vožnje metropolom ukrali 20 tisuća kuna. 

Čim je ušao u auto, Kumić je, tvrdi, shvatio "da je skuhan" jer su ga pretražili i tražili PIN od bankovnih kartica. Uzeli mu još i 400 kuna te sve dokumente, pa i kardiološku iskaznicu jer ima ugrađen pacemaker. 

'Odvezli su me do Dinamova stadiona i u Radauševu natjeravši me da u bankama podignem novac, pa sam sad u minusu. Cijelo vrijeme me snimao pogledom i smješkao mi se najviši među njima dok sam bio u poslovnicama, tako da se nisam usudio ništa nikome reći jer nisam znao imaju li oružje ili ne. Bio sam sav izbezumljen. Vozali su me po uličicama u kojima nikada nisam bio i trudio sam se zapamtiti unutrašnjost vozila i što više detalja. Zagreb poznaju kao svoj džep jer je vozač u onoj staroj kanti od auta jurio po zelenom valu kroz crvena svjetla na semaforu. Ostavili su me na Drvinju, a dok su bježali, zapamtio sam dio pločice ZG-2887. Iz obližnje banke nazvao sam suprugu da joj kažem što me snašlo, a onda sam iz ambulante na Voltinom obavijestio policiju ',  dodao je Kumić, inače nekadašnji fotoreporter u Institutu za sigurnost na Zagrebačkom velesajmu.

Kaže i da su policajci promptno reagirali na njegov poziv u pomoć, kao i da su s pažnjom zapisivali sve što im je govorio, što je u manje od 24 sata i urodilo plodom. 

U subotu uhićena trojica lažnih policajaca su se predstavljala kao policajci u civilu. Žrtvama bi nabrzinu pokazali prometne dozvole kao policijske iskaznice, a njihove starije žrtve su im vjerovale premda su se pojavljivali u otrcanoj odjeći i u starim vozilima poput lancie prizme ili pak zastave 101.

 Žrtvama bi uvijek prodali istu priču: kako sliče traženim kriminalcima, te da ih moraju privesti na obavijesni razgovor u policiju samo kako bi ih namamili u vozila i potom odvlačili do bankomata da za njih podižu novac. Trojka je uhićena, istražna sutkinja odredila im je jednomjesečni pritvor te je protiv njih pokrenuta istraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene