Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bačićevi krediti'

Kupujete prvi stan? Iskoristite državne poticaje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon su poznati svi uvjeti za dobivanje 'Bačićevih kredita' za koje država jamči prve četiri godine plaćati polovicu rate. Objavljen je popis banaka preko kojih se ti krediti mogu dobiti te kamate.

Kako ove godine država ima novca za samo 900 stanova utrka je već počela. Marija je u banci riješila svu papirologiju oko kredita za stan koji želi kupiti. To joj je prva nekretnina, a riječ je o novogradnji pa se nada i državnom poticaju. On bi joj u sljedeće četiri godine ratu kredita trebao prepoloviti. Novac državi neće trebati vratiti.

Pročitajte i ovo Bankomat - 1 Ništa bez pitanja Velike novosti u odnosu banaka prema klijentima, no neki će ostati oprezni: "Oni će ponuditi, a mi ćemo reći - hvala lijepa" Slika nije dostupna Pordaja stanova Kupiti stan ili pričekati bolja vremena?

'To mi je veliki plus u samome startu, ipak, kad mi oni tu pomognu imam ostatak novaca da ipak mogu nešto urediti u tom stanu', rekla je Marija. Na maksimalan iznos kredita od 100 tisuća eura država daje do 14 tisuća eura. U akciju se uključilo 11 banaka.

>> Od danas jeftiniji stambeni krediti!

Najnižu efektivnu kamatnu stopu od 4,44 posto ponudila je OTP banka, slijedi Hypo s 4,50, Raifeisen s 4,56, PBZ s 4,59 i Zagrebačka s 4,61 posto. Najvišu dopuštenu stopu od 4,95 posto zadovoljile su još Raiffaisen stambena štedionica, Prva stambena štedionica, Splitska banka, Volksbanka, HPB i Erste banka. S bespovratnim poticajem Vlada računa oživjeti posrnulu građevinu.

'Pa očekujem da će se prodati predviđeni broj, a to je negdje oko 900 stanova, 900 do 1.000 stanova po tom modelu, ali postoji i onaj drugi model gdje dajemo jamstva koji će također svakako doprinijeti boljoj prodaji stanova', rekao je ministar Branko Bačić.

Banke će zahtjeve kupaca za poticajem Agenciji za promet nekretnina moći proslijediti već idućeg tjedna. Marijin je spreman. 'Ja se nadam da ćemo što prije znati', rekla je Marija. Na prve poticaje i useljenja u stanove kupci mogu računati početkom svibnja. Isplaćivat će se dok se ne istopi 25 milijuna proračunskih kuna predviđenih za ovu mjeru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene