Ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči današnjeg užeg kabineta Vlade na zanimljiv je način komentirao pregovore Vlade sa sindikatima u zdravstvu.

Galerija


Na pitanje hoće li uspjeti "slomiti" ministra financija Zdravka Marića kako bi se udovoljilo zahtjevima sindikata za povećanjem plaća, Kujundžić je poručio kako se ne radi o nikakvom lomljenju.

Vezani članci Novac (Foto: Davor Puklavec/24sata) Jedni izravni, drugi okolišaju: Iako je njihova plaća javna, pojedini ministri i dalje ne žele dati konkretan odgovor Poskupljenje cigareta i alkohola (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Od iduće godine poskupljuju cigarete, ali ne za 50 posto, koliko je želio ministar Kujundžić

"Ovdje se radi o maksimalnom razumijevanju i Vlade i sindikata. Vjerujem da će to biti riješeno. Premijer ima razumijevanja za potrebe liječnika i sestara kao i za činjenicu da treba iznaći financijska sredstva", rekao je ministar.

Na pitanje komunicira li s ministrom financija, obzirom da o istoj temi govore različito, Kujundžić je odgovorio kako "oboje govore hrvatskim jezikom".

"Mislim da se mi dobro razumijemo. Nikada nismo imali bilo kakve trzavice", rekao je.

Kad su ga novinari pitali u kakvim je odnosima s ministrom Marićem, Kujundžić je dao u najmanju ruku, neobičan odgovor.

"U odličnim smo odnosima. Kako vi Hrvati kažete odličan? Izvrstan, znači hrvatski izričaj je izvrstan", kazao je Kujundžić.