Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevencija zdravlja ili šverca?

Kujundžić o većim cijenama cigareta i alkohola: ''Većina je na povjerenstvu bila za''

Milan Kujundžić (Dnevnik.hr)
Milan Kujundžić (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Milan Kujundžić (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar zdravstva Milan Kujundžić opovrgava da se između njega i ministra financija Zdravka Marića vodi rat zbog povećanja cijene cigareta i alkohola.

Do povećanja cijene cigareta i alkohola će doći, smatra ministar zdravstva, jer je to najbolji oblik prevencije, ali koliko će biti skuplje cigarete i alkohol, ne želi nagađati. Istodobno je i svjestan da bi poskupljenje moglo dovesti do šverca cigareta.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta i alkohola (Foto: Dnevnik.hr) - 2 povećanje trošarina Od iduće godine poskupljuju cigarete, ali ne za 50 posto, koliko je želio ministar Kujundžić Slika nije dostupna Jedina učinkovita mjera Milan Kujundžić: Stopostotno povećanje cijena cigareta i pića smanjuje ulazak djece u svijet pušenja i alkohola

''Uistinu Hrvatska ima tanku i dugu granicu, ali to je jedan drugi problem, za koji treba pitati druge ministre i zaštititi granicu'', kaže Kujundžić.

Na pitanje kad ćemo konačno znati koliko će biti poskupljenje, odgovara: ''Nećemo tako skoro znati jer su mišljenja oprečna. Možda vam je zgodan ovaj podatak - taj prijedlog o poskupljenju cigareta i alkohola bio je na povjerenstvu za tijela koji predlaže novi zakon o zdravstvenoj zaštiti. Od 51 člana samo su dva bila protiv. Većina se slaže da je to učinkovita mjera.''

Dodaje kako ne barata brojevima kada je riječ o prijedlozima za točno povećanje cijena cigareta i alkohola.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene