Ministar zdravstva Milan Kujundžić opovrgava da se između njega i ministra financija Zdravka Marića vodi rat zbog povećanja cijene cigareta i alkohola.

Galerija


Do povećanja cijene cigareta i alkohola će doći, smatra ministar zdravstva, jer je to najbolji oblik prevencije, ali koliko će biti skuplje cigarete i alkohol, ne želi nagađati. Istodobno je i svjestan da bi poskupljenje moglo dovesti do šverca cigareta.

Vezani članci Novi zakon povećat će participaciju te porez na cigarete i alkohol (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Evo kako ministar namjerava krpati rupe u zdravstvenom proračunu: "Poskupljenje od kune ne bi bilo učinkovito" Uvođenje novih nameta na duhan i alkohol (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kujundžićev udar na pušače: Zdravstveni fond bi punio skupljim cigaretama, alkoholom, igrama na sreću...

''Uistinu Hrvatska ima tanku i dugu granicu, ali to je jedan drugi problem, za koji treba pitati druge ministre i zaštititi granicu'', kaže Kujundžić.

Na pitanje kad ćemo konačno znati koliko će biti poskupljenje, odgovara: ''Nećemo tako skoro znati jer su mišljenja oprečna. Možda vam je zgodan ovaj podatak - taj prijedlog o poskupljenju cigareta i alkohola bio je na povjerenstvu za tijela koji predlaže novi zakon o zdravstvenoj zaštiti. Od 51 člana samo su dva bila protiv. Većina se slaže da je to učinkovita mjera.''

Dodaje kako ne barata brojevima kada je riječ o prijedlozima za točno povećanje cijena cigareta i alkohola.