Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska prava građana

Kuća Europe zatrpana pozivima: 'Smije li se preko granice prevoziti 50 litara šljivovice?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gdje se plaća PDV ako auto kupite u Austriji, kako studirati u Italiji i jeste li zdravstveno zaštićeni u zemljama EU? Sve te informacije možete dobiti u Kući Europe i na internetskim stranicama Europske komisije. Velik interes građana za Europu ih je pomalo i iznenadio.

Telefonom ili uživo - Matein je posao pomoći građanima da ostvare svoja europska prava. Po pravni je savjet došla i Karmela. 'Jako korisno, tako da mislim da će to biti od koristi za sve u Hrvatskoj', kazala je Karmen iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Zoran Milanović na Prespa forumu za dijalog - 1 Prespa forum Milanović oštar: "EU institucije teško su demokratske. Vučić? Nije moj najbolji prijatelj, ali nije ni neprijatelj"

U Kući Europe svakodnevno dobiju desetke zašto i daju jednako toliko zato. 'Najčešće su to pitanja pravne prirode, vezano za dugotrajne sudske procese, vezano za nepravomoćne i pravomoćne odluke s kojima ljudi nisu zadovoljni', kazala je Morana Bajić, voditeljica info-centra.

>> Odgoda Zakona o informiranju potrošača produžit će varanje kupaca

Neka se pitanja ipak izdvajaju. 'Da li sad čovjek smije preko granice prevoziti pedeset litara šljivovice i pedeset šteka cigareta', dodala je Bajić. U informiranju građana pomažu i brošure. Europska komisija u planu ima stimuliranje zapošljavanja mladih. 'Posebno prvom zapošljavanju jer se to pokazalo kao velik problem', kazao je Branko Baričević, voditelj predstavništva EK.

Građani sve informacije mogu dobiti i na internetu, a uskoro i u deset info centara koji će se otvoriti diljem Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene