Ministar obrane Damir Krstičević kazao je kako je potez Saše Pavlića plemenito djelo te da nabavka aviona ne isključuje pribavljanje skupih lijekova za bolesnu djecu.

Galerija +0 Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr)

Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je potez Riječanina Saše Pavlića koji se s križem na leđima pješice uputio iz Rijeke za Zagreb kako bi upozorio Vladu na problem nedostatka skupih lijekova za djecu dok se, kako kaže, s druge strane troše milijarde na nabavku aviona.

Vezani članci Reporter Dino Goleš sa Sašom Pavlićem, ocem na križnom putu za skupe lijekove za djecu (Foto: Dnevnik.hr) Reporter Nove TV s ocem koji nosi križ od Rijeke do Zagreba: "Bio sam na izmaku snaga, ali nastavio sam. Ima i puno gorih stvari" Riječanin Saša Pavlić na križnom putu (Foto: Saša Pavlić/Twitter) Riječanin na križnom putu: "Ovo je poruka da se nikad više ne dogodi da dijete u Hrvatskoj nema za lijek"

"To je plemenito djelo, ali moramo voditi računa o tome gdje smo bili 1990. kad je Hrvatska bila brutalno napadnuta. Da smo tada imali zrakoplov, možda bi bilo drugačije. Ne bi možda bilo ni 15.000 mrtvih, ni štete koje je napravljena. Moja je zadaća jačati sustav sigurnosti i jačati pobjedničku hrvatsku vojsku. Znamo da je sigurnost preduvjet gospodarskog razvoja i rasta. U našoj odluci oko aviona imali smo razumijevanje za sve segmente u Hrvatskoj – i zdravstvo i školstvo. Bilo je određenih ideja da kupimo nove zrakoplove, ali upravo zbog te odgovornosti smo procijenili da nam to trenutno nije potrebno", kazao je Krstičević.

Ministar obrane ističe kako nabava aviona ne isključuje pomoć bolesnoj djeci.

Na novinarsku opservaciju kako Vlada baš nije ažurna po oba pitanja, Krstičević je odgovorio kako je odluka o kupnji aviona bila dugotrajan proces.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju