Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odavala privatne detalje

Kršila zakon i kodeks? Komora traži očitovanje saborske liječnice zbog slučaja koji je užasnuo Hrvatsku

dr. Gordana Štajminger
dr. Gordana Štajminger Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska liječnička komora zaprimila je prijavu protiv doktorice Gordane Štajminger zbog njezinih izjava o čovjeku koji se u utorak zapalio na Markovu trgu.

Protiv Gordane Štajminger, saborske liječnice koja je u utorak medijima govorila o privatnim detaljima muškarca koji se zapalio na Markovu trgu, stigla je prijava Hrvatskoj liječničkoj komori. 

Doktoricu je Komori prijavila splitska SDP-ovka Suzana Piacun zbog iznošenja niza osobnih podataka o muškarcu koji se zapalio te je čak i tvrdila da njegov čin nema političku pozadinu. 

HLK je potvrdio da je protiv doktorice Štajminger zaprimljena prijava te da će tijekom današnjeg dana od nje zatražiti očitovanje. Nisu htjeli komentirati taj slučaj s obzirom na to da je postupak u tijeku. 

Pročitajte i ovo Ilustracija dobio maksimalnu kaznu Otac monstrum 267 puta silovao kćer: Počelo je kad je imala samo pet godina, slučaj je stravičan

Pročitajte i ovo Antun Kljenak tužna vijest Preminuo poznati zagrebački kirurg: "Malo je takvih kao što je bio Tony"

"Načelno govoreći, prema hrvatskim zakonima i Kodeksu medicinske etike i deontologije HLK-a, liječnici moraju strogo čuvati kao liječničku tajnu sve podatke o pacijentu i štititi pravo pacijenta na privatnost. S tim podacima liječnici ne smiju izlaziti u javnost", stoji u priopćenju Komore.

Nije vikao 

Piacun je u svojoj prijavi navela i da je doktorica "moguće neistinito tvrdila da je ozlijeđeni gospodin vikao "Vrećica,vrećica" iako neposredni očevidac nesreće tvrdi da ozlijeđeni nije ništa govorio ni vikao. Posve neprimjereno za ijednog liječnika, a gospođa je čak i saborska liječnica", navela je u prijavi Komori, dodajući da se u ovom slučaju radi o teškim povredama liječničke profesije. Od HLK je zatražila da sankcionira liječnicu te da njezino postupanje javno osude. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene