Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci na terenu

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Gromovi izazvali sedam novih požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grmljavinsko nevrijeme koje je u četvrtak popodne pogodilo velik dio Hrvatske uzrokovalo je i nove požare. Prema prvim dostupnim podacima, riječ je o čak sedam novih požara.

Nakon prolaznoga grmljavinskog nevremena u četvrtak oko 13,30 sati na području Kršana na Labinštini, u blizini Plominske gore, četiri udara groma uzrokovala su tri požara na udaljenosti od nekoliko kilometara, potvrdio je popodne županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

 

Požar u Općini Kršan - cesta Kršan- Čepić (prema Učki). Konačno je pala toliko željena kiša koja je sad donesla i probleme zbog udara groma :( PSOLALA: Sanja Frankola

Posted by Regional Express on 23. srpanj 2015
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jaka bura POŽAR ZAHVATIO PODRUČJE KRŠANA Vatra se rasplamsala i približava se kućama Slika nije dostupna Kobno traženje novca Fizički se obračunali zbog plaće

Po njegovim riječima, dosad je izgorjelo oko 40 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja. S vatrenom stihijom bori se sedamdesetak pripadnika javnih vatrogasnih postrojba i obližnjih DVD-a, a u pomoć im je stigao zračni traktor i kanader.

Kiša pada diljem Hrvatske: Nekima dobrodošla, drugima stvara probleme

"Sva tri požara su aktivna, a njihovo gašenje otežava jak istočni vjetar. Na sreću, obližnje kuće su spašene, isključena je struja na širem području Kršana i Kožljaka te je za sav promet zatvorena cesta Vozilići-Tunel Učka", izvijestio je vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Na Braču gromovi uzrokovali požare

Grmljavinsko nevrijeme koje je oko 16,30 sati pogodilo šire splitsko područje uzrokovalo je čak tri požara na Braču, doznaje se u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP).

Pretpostavlja se da su gromovi uzrokovali dva požara u Pučišćima, od kojih je jedan u blizini Jadrankamena, te treći iznad Bola. Na terenu su vatrogasci lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u 19 sati trajektom iz Splita im stiže pomoć kolega iz splitskog JVP-a. Gori borova šuma koju trenutačno gasi dvadesetak vatrogasaca i pet vozila.

U Splitu je nevrijeme počelo jakim vjetrom koji nije dugo puhao, a nastavilo se grmljavinom. Jaka kiša padala je jedan sat. Po meteorološkim podatcima, na širemu splitskom području pala su 23 milimetra kiše, a temperatura se spustila na 23 stupnja.

Vjetar aktivirao požar u Slanom

Brzom intervencijom vatrogasaca na predjelu Slanoga lokaliziran je požar koji je vjetar u četvrtak ponovno aktivirao nakon što ga je u srijedu navečer uzrokovao grom, doznaje se od dubrovačkih vatrogasaca.

 Na terenu je 25 pripadnika vatrogasne postrojbe Dubrovačkih vatrogasaca, JVP Dubrovačkog primorja i dobrovoljnih vatrogasnih društava Slanog i Zatona, a vatra je zahvatila 500 metara četvornih. Zbog bure, tijekom noći vatrogasci će čuvati požarište. 

Grom u Zagrebu udario u dalekovod

Grom je u Zagrebu udario u dalekovod na Ksaveru pa je bez struje ostalo područje od Dupca do Ksavera, kao i veći dio centra grada.

Buknuo požar kod farme krava "Vigens"

Nešto prije 18,30 sati buknuo je požar u blizini farme krava "Vigens " u Ninskim Stanovima, izvijestili su zadarski vatrogasci.

Požar gase vatrogasci zadarske Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Pljusak" te vatrogasci iz Privlake, Vrsi i Ražanca s 15 vozila, a iz zraka im pomaže kanader.

Gašenje otežava jak vjetar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene