Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobno traženje novca

Fizički se obračunali zbog plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kršanu u Istri poslodavac i zaposleni oko neisplate plaća nisu vodili pregovore već su se fizički obračunali. Svatko ima svoju verziju priče, a obje su tužna slika problema u kojima ljudi žive.

Kako to zna izgledati kad radnik ostane i bez plaće, a o regresima, božićnicama i doplatcima može tek sanjati? Traženje neisplaćenih plaća, za Ivana Burula završilo je kobno. 'Tukli su me gredom i nekom šipkom, čuo sam i nekom bejzbol palicom i s njom da su me rompali', ispričao je Burul. Sljedeća dva mjeseca provest će s bolovima u krevetu zbog slomljenih rebara i kralješaka. Sve je počelo kada ga je poslodavac izbacio iz ureda.

Pročitajte i ovo Divlje svinje - 4 Stvaraju štetu Zbog njih mještani ne izlaze iz kuća: "Shvatile su da se ne moraju bojati ljudi" Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić U 2023. godini Objavljeno koliku godišnju plaću ima čelni čovjek Croatia Airlinesa

'Ja sam poludio, rekao sam: Ma što van, daj više riješi te šolde ča si mi dužan, ča te ni sram od boga i od ljudi', kaže Borul. A onda je došlo do naguravanja i verbalnog sukoba. Nakon toga priče se razilaze. 'On je uzeo palicu i napao moga oca, ja sam ga ulovio s leđa, ulovio sam u ruku tu palicu i pali smo', rekao je Đani Stroligo, poslodavac.

'Ja to nisam znao, čuo sam da je mali Đani, da me udario, da me prasnuo po leđima, pao sam dolje', kaže Burul koji se ničega ne sjeća. Pozvana je i policija. 'Nakon 20 minuta sam se vratio sa bratom i nećacima, opet su nas napali, u međuvremenu sam ja zvao policiju koja je snimila sav razgovor, sve prijetnje', rekao je Stroligo. Policija je za sada podnijela kaznene prijave ocu i sinu Stroligo koji kažu da s radnicima nikada nisu imali problema.

'Problemi su, kriza je, dužni smo dvije plaće svima njima, ne samo njemu', objašnjava Stroligo. Tko je u pravu na kraju će ionako odlučiti sud, pa kad je tako, možda se ipak trebalo izbjeći fizičko obračunavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene