Svi pričaju o 18 metara visokom križu u Zagrebu, čije je pomicanje za 200 metara podiglo puno prašine. I to ne samo na lokaciji na kojoj se radovi izvode.

Galerija


I ne čudi, jer potez na koji se odlučio Milan Bandić stoji vrtoglavih 750 tisuća kuna.

Vezani članci Građani o epidemiološkim mjerama Građani su svjesni da situacija nije dobra i da su brojke zastrašujuće: "Apeliram na sve mlade da nose maske i da pregrme ovaj period" GSK Jabuka Grad Zagreb o gašenju kultne Jabuke: ''Bandić će je spasiti kao i Kino Europa''

S hipodroma - dvjestotinjak metara dalje na Savski nasip. Gotovo 18 metara visok križ pomaknut je na novu lokaciju za oko 750 tisuća kuna.

"To jedna obitelj troši cijeli život doslovno te novce, i teško ih zaradi tako da mi je suludo za nekih koliko ste rekli, 200 metara, jel?! Definitivno bacanje novaca!", kazao je Mario.

U zavjetrini je prije sedam godina dočekao i Papu Benedikta XVI. Nakon odlaska Svetog Oca Grad Zagreb predložio je da se uredi i postavi buduće spomen obilježje na posjet dvojice Papa: i Benedikta XVI. i Ivana Pavla II. Kaptol im je tada sugerirao da bi se križ mogao preseliti.

U Zagrebačkoj nadbiskupiji danas uvjeravaju: od Milana Bandića u međuvremenu, nisu tražili preseljenje.

"Zajednički se o tome razgovaralo, ali bez postizanja konačnog dogovora. Nakon toga, više nije bilo govora o tome pitanju", poručuju iz tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Nitko u gradu Zagrebu, pa ni u gradskom uredu za prostorno uređenje, na ovu temu ne želi pred našom kamerom. Poručuju da su novčana sredstva osigurali lani nakon što je projekt odobrila Gradska skupština. Šute i oni koji izvode radove. Platit će ih Zagreb, odnosno, njegovi građani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr